ŽIVLJENJE S PAMETNO TEHNOLOGIJO: Poznate njene razvojne možnosti in nevarnosti?

Koper

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper vabi k virtualnem ogledu dogodka Življenje s pametno tehnologijo – razvojne možnosti in nevarnosti, ki bo v sredo, 25. novembra 2020, ob 19. uri, v veliki dvorani Gledališča Koper.

ZRS Koper in Gledališče Koper že vrsto let sodelujeta v organizaciji različnih dogodkov, katerih cilj je povezati znanost in kulturo ter osveščati množice o vlogi in pomenu obeh. Preteklim dogodkom se pridružuje tudi prihajajoči.

Razvoji v znanosti umetne inteligence, robotike, vse večja globalna prepletenost preko spleta ter dostop do velikih količin podatkov v zadnjem desetletju družbo opazno spreminjajo. Nekatere spremembe za zdaj še slabo razumemo. Čeprav uporaba teh tehnologij omogoča izjemne možnosti izboljšanja človeških življenj, postaja vedno bolj opazen tudi njihov škodljiv vpliv. Ob tem tematika odpira tudi vprašanja našega odnosa do nas samih in okolja, denimo:

"Kateri filozofski pogled na svet in človeka se je sposoben najbolje odzvati na izzive, pred katere nas postavlja naraščajoča prepletenost s pametnimi tehnologijami?"

Na dogodku, ki se bo dotaknil omenjene tematike, bodo sodelovali prof. dr. Rado Pišot, znanstveni svetnik in direktor ZRS Koper, dr. Gorazd Andrejč iz ZRS Koper in Univerze v Groningenu na Nizozemskem, Gašper Hrastelj, namestnik generalne sekretarke Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, dr. Uroš Marušič iz ZRS Koper in dr. Matej Mertik z Alma Mater Europaea EC Maribor.

Dogodek si bo mogoče ogledati prek aplikacije Zoom, v živo pa ga bomo prenašali tudi na Regionalu.

Deli novico: