ZIMSKE POČITNICE ZA POLOVICO ŠOLARJEV: Da so letos prej, je kriva Planica

Slovenija

Prihodnji teden se za približno polovico slovenskih šolarjev začenjajo zimske počitnice. Kljub temu da se bodo letos počitnice začele nekoliko prej kot ponavadi, pa so pri zvezi prijateljev mladine za otroke pripravili mnoge počitniške dejavnosti, ki vključujejo zimske in snežne radosti, športne dejavnosti ter ustvarjalne delavnice vseh vrst.

Razlog za premik začetka letošnjih zimskih počitnic je svetovno prvenstvo, ki bo konec februarja potekalo v Planici, kljub temu pa so društva zveze prijateljev mladine (ZPM) pripravila veliko aktivnosti za otroke, šolarje, dijake in študente. Da bo zimsko počitniško vzdušje še bolj pestro pa je poskrbela tudi obilna pošiljka snega v prejšnjem tednu.

Počitnice se bodo za ostale šolarje, med drugim prebivalce gorenjske, goriške, primorsko-notranjske, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije začele 6. februarja. Takrat bo na počitnicah 108.961 učenk in učencev ter 42.813 dijakinj in dijakov. Ker bo med temi počitnicami državni praznik, Prešernov dan, bodo imeli učenke in učenci ter dijakinje in dijaki s tega območja prost tudi 26. april.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija