ZGODIL SE JE MALODANE ČUDEŽ: Pričakovala jih je sedem, rodila pa še več! (FOTO, VIDEO)

Svet

Mlada ženska iz Malija je v torek rodila devet otrok. To je dva več, kot so ob pregledu z ultrazvokom med nosečnostjo ugotovili zdravniki. S tem je postala ena redkih žensk na svetu, ki so rodile zdrave deveterčke.

Nosečnost 25-letne Halime Cisse je presenetila tudi vodstvo te zahodnoafriške države, ki ji je ponudilo pomoč. Ko so zdravniki marca sporočili, da bo potrebovala posebno specialistično oskrbo, so ji oblasti uredile prevoz in zdravstveno oskrbo v Maroku, kjer je v torek rodila s carskim rezom.

Pred tem je dva tedna preživela v bolnišnici v malijski prestolnici Bamako, nato pa so jo prepeljali v Maroko, kjer so ji po posredovanju malijskega predsednika Baha N'Dawa nudili boljšo zdravstveno oskrbo.

"Novorojenčki - pet deklic in štirje dečki - ter njihova mati so dobro," je sporočila malijska ministrica za zdravje Fanta Siby.

Halima

Halima Cissé a accouché les nonuplés, cinq filles et quatre garçons. Une malienne a accouché de 09 enfants ! Mme Halima CISSE ( Tombouctou), a accouché ce mardi 04 mai 2021 de neuf nouveau-nés dans une clinique au Maroc. L'information a été donnée par le ministère de la santé . Les nouveau-nés et leur maman se portent tous bien. Mme Cissé a accouché par césarienne de 05 filles et 04 garçons.

Objavil/a culturebene dne Sreda, 05. maj 2021

Zdravniki so pričakovali, da bo Halime rodila sedem otrok, saj so tako pokazali pregledi z ultrazvokom v Maliju in Maroku, zato sta dva dodatna dojenčka, deček in deklica, vse presenetila.

Deveterčki so izjemno redki, večkratne nosečnosti pa pogosto spremljajo različni zdravstveni zapleti in pogosto se pripeti, da ne preživijo vsi otroci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija