ZGLEDNO UREJENO DELOVANJE MESTNEGA KOPALIŠČA: Marjetica Koper med prejemniki Jabolka navdiha

Koper

Nacionalni inštitut za javno zdravje je sredi meseca junija izdal higienska priporočila za vsa naravna kopališča v času sproščanja ukrepov po epidemiji covid-19. V skladu s temi smernicami je Marjetica Koper opremila mestno kopališče Mokra mačka, kjer na vseh izpostavljenih mestih stojijo dodatna razkužila za roke in obvestila za pravilno ravnanje obiskovalcev kopališča.

Direktor Marjetice Koper Davor Briševac in vodja kopališča Marko Štrkalj

Obvestila obiskovalce opozarjajo na pravilno ravnanje na vseh delih naravnega kopališča. Poudarek je na upoštevanju medsebojne razdalje na kopnem in v vodi, obveznem umivanju in razkuževanju rok, uporabi zaščitne maske v garderobnih prostorih in straniščih ter odsvetovanju uporabe igral. Povečali so tudi število dnevnih obhodov, čiščenj in razkuževanj sanitarij, preventivno pa so izklopili tudi dva izmed štirih tušev. Ob koncih tedna, ko je obiskovalcev več, je na vhodu kopališča prisoten tudi varnostnik, ki beleži število vhodov in izhodov. Ko število obiskovalcev preseže priporočeno, vhod na kopališče tudi omejijo.

Minuli teden je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v Vili Podrožnik zaposlenim na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva vročil repliko Jabolka navdiha. Med prejemniki je bilo tudi koprsko komunalno podjetje, v imenu vseh zaposlenih sta nagrado prevzela Vivijana Šolaja in Desimir Radulović. Predsednik republike je izpostavil, "da so bili komunalni delavci v času nedavne epidemije nepogrešljivi in dela niso odložili niti takrat, ko je večina države obstala. S tem so bili tudi pomemben in zanesljiv člen pri preprečevanju širjenja okužb". Marjetica Koper se ob tej priložnosti tudi javno zahvaljuje vsem zaposlenim za predano in požrtvovalno delo v obdobju epidemije koronavirusa.