ŽENSKE NA VODILNIH POLOŽAJIH: Globalna vplivnica in priznana svetovna poslovna voditeljica Poonam Barua v Kopru

Koper

V četrtek, 27. oktobra, bodo na Univerzi na Primorskem Fakulteta za Managment (UP FM) gostili izjemno gostjo, priznano svetovno poslovno voditeljico, ekonomistko, samostojno direktorico uprave, izvršno direktorico WILL Forum India in ustanoviteljico ter predsednico 'Foruma za #Ženske v vodstvu' Poonam Baruo, ki bo na magistrskem študijskem programu druge stopnje UP FM izvedla predavanje z naslovom 'Branding with authenticity: Making the WILL Forum a Global business brand'.

Poonam Barua je priznana svetovna poslovna voditeljica, ekonomistka, neodvisna direktorica upravnega odbora, izvršna direktorica WILL Foruma India in ustanovna predsednica 'Foruma za #Ženske v vodstvu' s sedežem v New Delhiju, Indija. Je avtorica knjige 'Leadership by Proxy: The Story of Women in Corporate India', ki je izšla decembra 2015.

Trenutno v WILL Forum India, ki ga je ustanovila pred 14 leti z namenom spodbujanja žensk na vodilnih položajih, sodeluje več kot 6000 žensk (in moških) iz 250 vodilnih podjetij in multinacionalk ter 1000 mentorjev WILL. Je avtorica 15 raziskovalnih poročil, vključno z uspešnicama '50 najboljših praks za ženske na delovnem mestu' in 'Uravnoteženi odbori za dobro vodenje' in je več podjetij ocenila kot "najboljše delodajalce za ženske" za odpravljanje razlik v vodstvenih položajih med spoloma.

WILL Forum India je edinstven in globoko zavezan k združevanju žensk na vodilnih položajih iz vseh indijskih podjetij za odprt dialog o njihovih željah, priložnostih, mentorstvu in izkoriščanju prednosti skupnega razmišljanja za izboljšanje delovnega mesta v prihodnjih letih. Forum WILL daje ton in močan red za vodstvene delavke iz različnih panog indijskega gospodarstva in družbe, vključno z zasebnim sektorjem, javnim sektorjem in multinacionalnimi korporacijami, da bi predstavile pomembne argumente za izkoriščanje velikega nabora nadarjenih žensk na delovnem mestu in ustvarjanje priložnosti zanje, ki bodo deležne nagrad najboljših poslovnih praks ter prispevale k poslovanju in družbi.

Barua je globalna vplivnica na področju žensk na vodilnih položajih in je vodila serijo obsežnih spletnih okroglih miz z naslovom '#WILLMeetUP!' o ženskah na vodilnih položajih po vsem svetu, vključno z Evropo, Amsterdamom, Parizom, Avstrijo, Slovenijo, Vancouvrom in ZDA. Vodila je tudi letno konferenco 'WILL Forum India-USA' o ženskah na vodilnih položajih v New Yorku, ki so jo gostili KPMG, BlackRock, Thomson Reuters in Merck. Je soustanoviteljica konference 'Rise and Lead Women Summit' v Haagu na Nizozemskem in je  članica svetovalnega odbora 'Global Women Connect' v Hongkongu. Je tudi članica upravnega odbora 'Vedica Scholars Program for Women' v Indiji in je prejela več nagrad, med drugim 'The Inspirational Achievers: 2015, Global & Emerging Leaders' od Roshni Media v New Yorku.

Vabljeni na predavanje, ki bo na Fakulteti za management 27. oktobra ob 16.30 v predavalnici INNOlab (Izolska vrata 2, 6000 Koper).