ŽENSKA, KI JE DO SMRTI POVOZILA 2-LETNIKA, OČETA IN BABICO V BENEČIJI: Naenkrat se spomni nesreče in pozna 'krivca' zanjo

Kronika

V prvih dneh julija letos smo poročali o pretresljivi prometni nesreči, ki se je pripetila v kraju Santo Stefano di Cadore v Benečiji, v kateri so umrli 2-letni deček, njegov 48-letni oče in 65-letna babica. 31-letna Nemka je skozi naselje pridivjala s hitrostjo med 70 in 90 km/h in trčila v družino z dvema majhnima otrokoma, ki je prečkala cesto na prehodu za pešce. En otrok je bil v vozičku, drugi na otroškem kolesu. Nesrečo je preživela 42-letnica in drugi otrok. Kot poroča nemški Bild, se 31-letnica po dveh mesecih nenadoma spomni nesreče.

Preiskava je pokazala, da se je 31-letna Nemka pripeljala skozi naselje s hitrostjo med 70 in 90 km/h in trčila v italijansko petčlansko družino, ki je bila na počitnicah. Po dveh mesecih se nesreče nenadoma spomni in zanjo krivi okvaro na svojem Audiju A3. 42-letnica, ki je nesrečo preživela in ostala brez treh članov družine, je nad takim vedenjem povzročiteljice nesreče osupla in jezna. Kot je dejala za medije, je nesprejemljivo, da se ženska poslužuje takega 'alibija'.

31-letnica je bila kratek čas v psihiatrični bolnišnici, a se je že vrnila v ženski zapor v Benetkah.

Izjave prič, ki so videle nesrečo, pa tudi dva posnetka kamer videonadzora potrjujejo, da se je ob 15.14 usodnega dne z veliko brzino peljala skozi kraj, le nekaj sekund zatem pa se zasliši glasen 'tresk'. 31-letna medijska oblikovalka doma iz Deggendorfa na Bavarskem naj bi se oktobra 2022 doma sprla s starši in od takrat je potovala po Evropi tako, da je živela v svojem audiju.

Odkar je v zaporu jo je prvič obiskal brat, poročajo mediji. Zaenkrat pa nič ne kaže, da bi jo nameravali izpustiti na prostost, saj je tveganje, da bi pobegnila, preveliko. Grozi ji do 18 let zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija