ŽENA SLOVENSKEGA DIPLOMATA PO CEPLJENJU UMRLA: Prve težave je začutila po nekaj dneh

Kronika

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v sodelovanju z belgijskimi zdravstvenimi organi preiskuje tragično smrt mlade žene slovenskega diplomata v Bruslju. Po cepljenju je utrpela vensko trombozo in umrla zaradi možganske kapi v bolnišnici, v kateri je bila nekaj dni v kritičnem stanju. Ženska, mlajša od 40 let, je bila pred približno desetimi dnevi cepljena s cepivom podjetja Johnson & Johnson, prve težave pa je začutila po nekaj dneh.

Po poročanju Televizije Slovenija jo je najprej bolela glava in otekla ji je noga. Na zdravniškem pregledu pa so ji diagnosticirali globoko vensko trombozo. Ponoči je doživela možgansko kap in po nekaj dneh v bolnišnici umrla.

NIJZ je sprožil postopek za ugotovitev, ali so zapleti in posledična smrt vzročno povezani s cepljenjem ali morebitnimi negativnimi stranskimi učinki cepiva. Morebitno povezavo smrti in prejetja cepiva preiskuje strokovna komisija na ministrstvu za zdravje, v kateri poudarjajo, da bodo za presojo primera pomembne vse informacije, ki jih bodo prejeli od belgijskih zdravstvenih organov.

Johnson & Johnson je tako kot AstraZeneca vektorsko cepivo, za katerega je bilo v izjemno redkih primerih ugotovljeno, da povzroča krvne strdke. To je potrdila tudi Evropska agencija za zdravila (EMA), ki še naprej spremlja takšne primere.

EMA je pred mesecem dni objavila, da razmerje med koristmi in tveganji cepiva Johnson & Johnson ostaja pozitivno, čeprav obstaja možna povezava z zelo redkimi primeri nenavadnih krvnih strdkov, ki jih spremlja nizko število trombocitov po cepljenju.

Minister za zdravje Janez Poklukar je med današnjim obiskom v Mariboru povedal, da je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) dobil informacijo, da je v Bruslju prišlo do smrti, ki bi bila lahko povezana z nedavnim cepljenjem proti covidu-19. Poudaril je, da trenutno dokazov za to ni, bo pa zadevo temeljito preučila komisija na ministrstvu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  22 .05. 2021 ob  16: 20
sem povedala ...inteligentni razumejo,kdo ti je kriv ,če ne znaš brat med vrsticami...no da boš razumela....namesto besede KO ...zamenjam z ČE bi tebi nekdo umrl zaradi cepiva bi drugače govorila...zadovoljna? dvomim!
Fritla |  22 .05. 2021 ob  15: 54
@alfa
lepo prosim nehaj.
preberi tvoj stavek : "ko bo tebi nekdo umrl zaradi cepiva boš drugače "lajala"
in tokrat z vso svojo inteligentnostjo razumi, kaj si napisala.
alfa |  22 .05. 2021 ob  14: 40
fritla ne delaj se žrtve,saj veš da ti nisem želela smrt tvojim bližnjim,dobro veš kaj sem hotela povedat...inteligentni razumejo...ti si pa zelo polna same sebe.
ojoj |  22 .05. 2021 ob  14: 18
@Fritla, imenuj ti to kakor koli želiš. Na Potrčevem custevem izlivu pa se lahko žali in pljuva po ljudeh, dej se poglej v ogledalo in si daj prst na čelo. Omenjaš mojo provokacijo ali resnico? Lahko je provokacija lahko je resnica v obeh primerih sem zadel bistvo in to je edino kar je res! Lp
Fritla |  22 .05. 2021 ob  13: 53
-5
@ojoj
Kot sem na prvem postu napisal, članek o smrti uboge gospe ne sme bit mesto kjer se ljudje med sabo pluvajo, zmerjajo, obtožujejo in celo napovedujejo smrt sorodnikov.
Zato to tvojo provokacijo samo dam v seznam neprimernih komentarjev.
Pljuvanje in zmerjajne naj bo raje na naslednjem Potrčevem čustvenem izlivu.
ojoj |  22 .05. 2021 ob  11: 30
@Fritla, ti res ne želiš ali napoveduješ smrt drugim. Ti si hujši, ti vsakega ki ne razmišlja isto kot ti ozmerjas z antivaxsejem in jih obtožiš, da širijo virus in so krivi za smrt. Da boš razumel kaj delaš ti bom dal primer. Ti daš komentar, jaz se ne strinjam, ti napišeš da sem antivax, me obtožiš, da sem kriv za vse smrti zaradi C19, spraviš me v dvom, kaj pa, če sem res, odločim se, da se bom cepil, se cepim, čez 10 dni umrem. Kdo je kriv za mojo smrt? Uradno nihče, ker ni dokazov, da sem umrl zaradi cepiva. Fritla, ne zavedaš se kaj pocneš, ko samo rečeš antivacer kaj sele ko razložiš cesa vse so krivi in ravno ta obcutek krivde ki ga seješ je huši od virusa samega. Zdaj pa mi nalepi kar želiš, pa Lp.
4ugoketo |  22 .05. 2021 ob  10: 45
Indija, Bergamo, NY je ustrahovanje, da izklopimo sive možganske celice.
Indija im 1380 miljonov ljudi, Slovenija 2 miljona.
V Slo je umrlo cca 2200 ljudi na miljon.
V Indiji bi moralo umreti 3 miljone, da bi bilo primerlljivo. in ne 300 tisoč.
Zdravstvo nerazvito.
Deževno vreme, monsum, če se ne varam.
In cepljenje, kjer obstaja v vseh državah stroga korelacija z boleznijo.
Fritla |  22 .05. 2021 ob  09: 58
-2
@alfa
Za razliko od tvojih škodoželjnih napovedi smrti mojih bližnjih,
jaz tebi ne želim ali napovedujem smrti v družini,
da bi dokazoval nekaj, kar se na 650.000 cepljenih v Sloveniji sploh ni zgodilo.

Ma si prazen.
alfa |  22 .05. 2021 ob  09: 07
draga fritla ,ko bo tebi nekdo umrl zaradi cepiva boš drugače "lajala"
Fritla |  22 .05. 2021 ob  00: 13
-1
Najprej je potrebno pomisliti, da je tu zgoraj žalostna novica o smrti žene diplomata in na ta novica ne sme bit povod za zmerjanje in pljuvanje po ljudeh.
V drugem planu pa bi se morali zavedat, da brez ukrepov in cepiv bi nas vseh doletela izkušnja iz Indije, kjer zaradi pandemije umira dnevno na tisoče ljudi.
KONEC !
4ugoketo |  21 .05. 2021 ob  22: 31
rtvslo
Poklukar: Trenutno ni dokazov, da je smrt povezana s cepljenjem proti covidu-19
4ugoketo |  21 .05. 2021 ob  21: 45
Na spletni strani: covid-19 sledilnik imajo dijagrame o smrtnosti v sloveniji. Vidi se presežek smrtnih primerov,
moških in še več žensk, v skupinah mlajših od 70 let in mlajših od 50 let. povečana umrljivost je še posebaj vidna
januarja,februarja, marca in aprila 2021, od začetka cepljenja. od 30 do 50 %.
To niso C-19 umrli.
KAJ SE DOGAJA?
1