ŽELITE UGOTOVITI, KOLIKO JE NEKDO INTELIGENTEN? Postavite mu teh pet vprašanj

Trendi

Tudi če nekoga vidite prvič v življenju, lahko zdaj z gotovostjo ugotovite, ali je inteligenten ali omejen. Postavite mu teh pet vprašanj in dobro prisluhnite njegovim odgovorom.

Kako se družiš?

Odgovor na to vprašanje vam bo razkril navade in hobije vašega sogovornika, njegov karakter, materialni status, število prijateljev in kako vzdržuje prijateljstva. Vse to vam bo veliko povedalo o njegovi osebnosti.

Če bi imel milijardo dolarjev, kako bi jo porabil?

S tem vprašanjem boste odkrili, kakšen vrednostni sistem ima vaš sogovornik, katere so njegove prioritete in pomanjkljivosti, koliko je sebičen in koliko ambiciozen, kakšna so njegova moralna načela in koliko je pravzaprav inteligenten.

Kakšni so tvoji politični pogledi in kakšen odnos imaš do vegetarijancev in feministk?

To je samo primer tretjega vprašanja. Pomembno je, da sogovornika "zbodete" s provokativnim vprašanjem, ki vam bo razkrilo njegov pogled na svet. Ugotovili boste, koliko je intelektualno močen, če je nagnjen k agresiji in h govorjenju nesmislov, ali čvrsto stoji za svojimi trditvami. Izvedeli boste, koliko je toleranten, kakšna je njegova sposobnost argumentacije ter, ali se z njim lahko manipulira, ali razmišlja z lastno glavo.

Če bi lahko bil neviden, bi se še naprej držal moralnih norm?

Zelo pozorno prisluhnite temu odgovoru, saj vam bo razkril, kako vaš sogovornik razmišlja o različnih situacijah in, ali se njegova načela skladajo z vašimi.

Kaj bi spremenil v svetu?

Po tem odgovoru bo jasno, ali sogovornik živi v preteklosti, sedanjosti ali prihodnosti. Izvedeli boste tudi, koliko sebičen je in kako globalno razmišlja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  25 .11. 2018 ob  02: 26
Vprašanja so širokokotna kar je edino prow. Pa vendar glejte, da ko sprašujete ne izpadete neumi, namreč, ravno tako tudi vprašani ocenjuje vse vaše kvalitete. Pač......