ŽELITE POMAGATI? V Izoli iščejo nove voznike Prostoferja

Izola

V mnogih slovenskih občinah je zaživel Prostofer, brezplačni prevoz namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim olajša dostopnost do zdravnika, bolnišnice, banke, trgovine ipd. Tako je tudi v Izoli, kjer je to za nekatere morda edina možnost, da sploh pridejo do zdravnika ali drugih inštitucij. Trenutno imajo dva prostovoljna šoferja, nujno pa rabijo dodatne prostovoljne voznike.

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki potrebujejo prevoz, opisujejo v izolski občini. "Več jih bomo imeli v ekipi, manjša bo obremenitev na posameznem šoferju," dodajajo.

BONUS VIDEO: Koper že vrsto let predstavljata in upodabljata kozici. Ti pa sta pred kratkim dobili tudi ime.

V četrtek in petek bo za dodatne informacije o zgodbi Prostoferja v Izoli na razpolago Miha Bogataj, direktor Zavoda Zlata mreža. Kontakt: 041 502 233. Z veseljem vam bo odgovoril na vprašanja. Lahko pa mu še prej pošljete vprašanja na miha@zlata-mreza.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija