ŽELEZNIŠKA POSTAJA V SEČOVLJAH JE OBNOVLJENA: Še vedno pa ni jasno, čemu bo služila

Piran

Telekom Slovenije je nedavno zaključil z obnovo nekdanje železniške postaje v Sečovljah. V sklopu rekonstrukcije so prenovili temelje, fasado, streho, notranje omete, tlake in stavbno pohištvo. Dogovora o morebitni uporabi objekta v prihodnje pa za zdaj ni, tako da njegova usoda ostaja nejasna.

V Telekomu Slovenije so v začetku leta pričeli z rekonstrukcijo objekta nekdanje železniške postaje v Sečovljah z namenom njegove ohranitve. Dela so potekala skladno s pridobljenimi dovoljenji in skladno z izhodišči območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, so pojasnili.

"Pri tem ni bilo nikakršnih težav, ves čas prenove smo z zavodom za varstvo kulturne dediščine sodelovali," so dodali. Dela, katerih skupna vrednost ostaja poslovna skrivnost, so sicer vključevala celotno rekonstrukcijo. Tako so prenovili temelje, fasado, streho, notranje omete, tlake in stavbno pohištvo.

23 Bivša železniška postaja Porečanke v Sečovljah Ex stazione feroviaria della Parenzana a Sicciole

Triindvajseti teden obnove - Dela so končana Ventiduesima settimana di risanamento - I lavori sono finiti Glasbena spremljava / Musica di accompagnamento Iz filma / Dal film : ABESINIA

Objavil/a Sečovlje & Sicciole dne Nedelja, 27. junij 2021

Prenovo so zaključili junija, dogovora o morebitni uporabi objekta v prihodnje pa ni, so še dodali v Telekomu.

Predsednik Krajevne skupnosti Sečovlje Denis Fakin je pojasnil, da se v Telekomu z njimi niso pogovarjali o bodoči namembnosti objekta: "Imamo neke pobožne želje, a zaenkrat še nismo stranka v postopku." Stavba bi sicer po Fakinovi oceni lahko postala turistična oz. info točka ali celo muzej, vendar se tu postavlja tudi vprašanje rentabilnosti.

Tudi na piranski občini so navedli podobno, da se iz Telekoma še niso obrnili nanje. Ko bodo to storili, se bodo pogovarjali tudi o možnih vsebinah, vendar je za podrobnosti za zdaj prezgodaj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Menebriga |  07 .08. 2021 ob  20: 00
Čeprav je dejanje Telekoma pohvalno, se je treba zavedat, da nobeno kosilo ni zastonj, zato tudi Telekom te hiške ni obnovil kar tako. V tem dejanju že vidi svoje koristi v bližnji prihodnosti, kar pa ne bo nujno slabo za kraj. Bi pa priporočil predsedniku KS, da ponujene priložnosti ne izpusti iz rok in skupaj s Telekomom postopoma uredijo še preostalo rudniško zapuščino in ji dajo kako atraktivno vsebino, ki bo privabljala obiskovalce. Da pa priložnostno parkirišče pred rudniškimi objekti ne bo izgledalo tako zanemarjeno, predlagam predsedniku in krajanom, da odstranijo zapuščena vozila in na tem prostoru s podporo občine uredijo na primer parkirišče za avtodome, saj je piranska občina edina na Obali, ki takega uradnega parkirišča še nima.
Imperio  |  05 .08. 2021 ob  10: 18
Zelo lepo.
Muzej v Sečovljah bi popestril ponudbo. Še pomnite. Svetovno prvenstvo v padalstvo(na letališču in morju) rudnik, soline, dolina Dragonja...

Povežite

Ne pa prodajat Kostiču......