ZELENSKI JE "IZJEMEN", A BO ŠLO TUDI BREZ NJEGA: Vse nared za nadaljevanje delovanja ukrajinske vlade v izgnanstvu

Svet

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je za televizijo CBS v nedeljo zagotovil, da imajo Ukrajinci pripravljen načrt za naprej tudi v primeru smrti predsednika Volodimirja Zelenskega, ki se je izkazal kot izjemen voditelj vse od začetka ruske invazije 24. februarja.

"Vodstvo, ki ga je pokazal skupaj s svojo celotno vlado, je izjemno. Bili so utelešenje tega neverjetno pogumnega ukrajinskega ljudstva," je dejal Binken, ki se je oglasil iz Moldavije. Ukrajinska ustava določa, da predsednika v primeru smrti nasledi predsednik parlamenta, ki mu v Ukrajini pravijo rada. To je trenutno Ruslan Stefančuk.

Televizija Fox News je v nedeljo poročala, da naj bi imeli Američani in Evropejci vse nared za morebitno nadaljevanje delovanja ukrajinske vlade v izgnanstvu, medtem ko se bo odpor proti Rusiji v Ukrajini nadaljeval. Zelenski je sicer doslej zavrnil vse pozive, naj se umakne iz države na varno.

New York Times je poročal, da ameriški uradniki pozivajo ukrajinsko vlado, naj višji vladni uradniki ne ostajajo dlje časa na istem mestu in naj se umaknejo ven iz Kijeva. Zelenski iz Kijeva ne gre, čeprav naj bi doslej preprečili najmanj en poskus atentata nanj. Ukrajinske sile naj bi naklep preprečile čečenskim posebnim enotam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  07 .03. 2022 ob  11: 47
KAJ NI NEKI DA BO EVROPA PA NATO PA ZAHOD KAO UKREPAL IN POMAGAL ,,AJA TISTA ENOTA ZA NAJHITREJŠE HITRO POSREDOVANJE
SEJ BO SEJ BOOO ,,,ČEZ TRI LETA AL KAKO
PA TONIČIĆ ČE ON OBLJUBI POMOČ ŠKORNJE ČELADA IN ZABOJČEK METKOV POL VEŠ DA SO GA RUSI NAHEBALI,,HAHAHAAAAAAA
TONIN MINISTER LOLEK BOLEK
obalabala |  07 .03. 2022 ob  09: 55
Zelensky je zbezal in je ba poljsjem. To je zbak da he ukrajina popusila. BRAVO PUT-IN !!!! Resi deep state nesnago
štupido |  07 .03. 2022 ob  08: 40
"Hvala, ne rabiš nam več"