ZELENA LUČ ZA UBER: Predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu sprejet

Slovenija

DZ je danes s 50 glasovi za in 36 glasovi proti sprejel predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu, ki med drugim prinaša podlago za delovanje platform za prevoze, kot je Uber. Novelo so podprle SDS, SMC, DeSUS, SNS in poslanska skupina nepovezanih poslancev, medtem ko so ji nasprotovale opozicijske SD, Levica SAB in LMŠ.

Kot je pojasnil državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Blaž Košorok, je predlagana novela zakona namenjena predvsem mobilnosti z uporabo digitalnih tehnologij, poenostavitvi sistema subvencioniranih vozovnic ter poenostavitvi pridobivanja vozovnice za kategorizirane športnike. V koalicijskih poslanskih skupinah so predlagane spremembe zakona enotno podpirali.

Predlog novele zakona so podprli tudi v poslanskih skupinah nepovezanih poslancev, DeSUS in SNS.

Novele zakona pa niso podprli v opozicijskih poslanskih skupinah Levice, LMŠ, SD in SAB.

Pred izidom glasovanja so iz Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije (SDPZ) opozorili, da zakon ni v korist zaposlenim in državnemu proračunu, je pa očitno v korist zagovornikom popolne liberalizacije trga delovne sile in zagovornikom multinacionalk. Iz Sindikata taksistov pri SDPZ pa so sporočili, da se bodo še vnaprej borili za pravice svojih članov, tudi, če danes ne bodo slišani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija