ŽELELI ZAPUSTITI SLOVENIJO: Na meji z Italijo prijeli večjo skupino že registriranih prosilcev za azil

Kronika

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so v sredo, 9. novembra zgodaj popoldne, na območju Nove Gorice v neposredni bližini državne meje z Republiko Italijo zaradi suma, da gre za ilegalne migrante, ustavili in kontrolirali večjo skupino oseb oz. 30 tujcev. Med njimi je bila več kot polovica  mladoletnih oseb in žensk. 

Fotografija je simbolična. 

Policisti so med postopkom ugotovili, da so bili v omenjeni skupini državljani Burundija in Konga, ki so hoteli nedovoljeno prestopiti mejo z Italijo. Omenjene osebe pri sebi niso imele osebnih dokumentov in so bile v Republiki Sloveniji registrirane kot osebe, ki so pred tem že izrazile namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito ali azil. 

Tujci so v postopku s policisti ponovno izrazili namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito, po zaključku postopka pa so jih odpeljali v azilni domLogatec.

Med omenjenimi tujci je bil tudi 37–letni državljan Burundija, sicer že registriran prosilec za mednarodno zaščito, ki ga policisti sumijo storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali na pridržanje v policijske prostore, včeraj zgodaj zjutraj pa so 37-letnega osumljenca s kazensko ovadbo privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča, ki je v nadaljevanju zoper tujega državljana odredil sodni pripor.

Za  omenjeno kaznivo dejanje je sicer predvidena kazen zapora od treh do desetih let in denarna kazen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija