ŽE OB 11. ZJUTRAJ VOZIL "ZADET": Pri drugem vozniku našli bel prah

Kronika

Ob 11. uri so policisti na mejnem prehodu Dragonja kontrolirali 28-letnega voznika tovornega vozila iz Kopra. Pri ugotavljanju pogojev za vožnjo vozila v cestnem prometu je kazal znake vožnje pod vplivom prepovedanih drog, zato so mu najprej odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen, zatem pa še hitri test na droge, ki je bil pozitiven na prisotnost prepovedane droge konoplje. Strokovni pregled je odklonil. Policisti so mu odredili pridržanje, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 28 nujnih primerih, na številko 113 pa skupno prejeli 88 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo in dve vozili zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino, zaradi kršitev javnega reda in miru pa so intervenirali v dveh primerih.

Včeraj ob 8.20 so policisti v Postojni ustavili voznika tovornega vozila iz Črnomlja. Ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so vozilo zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.V Vinjolah so policisti ob 13. uri ustavili 49-letnega voznika električnega motornega kolesa iz Lucije. Pri preverjanju je bilo ugotovljeno, da vozilo ni registrirano in ni zavarovano, voznik pa ni uporabljal ustrezne čelade. Po pregledu potrdila o skladnosti je bilo dodatno ugotovljeno, da vozilo razvije hitrost 65 km/h, za kar voznik nima vozniškega dovoljenja. Sledi enotni obdolžilni predlog, vozilo so mu tudi zasegli.

Ob 23.30 so policisti v Dragonji ustavili osebni avto. 20-letni voznik je imel pri sebi manjšo količino bele prašnate snovi – sum na kokain, kar je bilo poslano na analizo. Ker tako voznik kot tudi njegov enako star sopotnik nista upoštevala omejitve gibanja med 21. in 6. uro, jima je bil izdan še plačilni nalog.V Kopru je nekdo z dvorišča hiše ukradel neregistrirano kolo z motorjem znamke Piaggio Zip 50 t 2, črne barve, vredno 500 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so na PP Ilirska Bistrica obravnavali dve osebi, ki sta nedovoljeno vstopili iz Hrvaške – ena oseba iz Afganistana in ena iz Pakistana. Postopki še potekajo.

ZAČENJA SE KURILNA SEZONA: Tukaj so razlogi za prehod na toplotno črpalko

Oskrba s toploto je v našem življenju zelo pomembna Ko vstopimo v hladno okolje, naše telo prerazporedi kri do trupa in tako ščiti ter ohranja toploto vitalnih organov. Hkrati telo omejuje pretok krvi v kožo, kar pomeni, da lahko dlje časa zadržimo več notranje toplote.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija