ŽE IMA STATUS NEVARNEGA: Ameriška akita napadla v Srgaših

Kronika

V Srgaših je včeraj sosedov pes pasme ameriška akita (ima status nevarnega psa) napadel psa prijaviteljice. Zoper 40-letnega lastnika psa bo uveden hitri postopek po zakonu o zaščiti živali, podano bo tudi poročilo na Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR).

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 107 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dve tatvini, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v štirih primerih.

Vandalizem

V Postojni je nekdo vrgel steklenico v kiosk in razbil steklo.

Kraje in vlomi

V Baredih je nekdo vlomil v hišo in ukradel gotovino.

Kršenje javnega reda in miru

Ob 22. uri so policiste poklicali z izolske urgence, kjer je kršila javni red in mir ženska pod vplivom alkohola. 48-letni Ankarančanki, ki se je v prostorih bolnišnice neprimerno vedla, žalila in zmerjala osebje, bo izrečena globa v hitrem postopku.

Ob 23. uri je občan poklical policiste zaradi hrupa iz lokala v Sežani. Ob prihodu policistov na kraj je bilo na terasi pet oseb in najemnica lokala. Ker je lokal obratoval, kljub temu da ima dovoljenje do 22. ure, je bil najemnici lokala izdan plačilni nalog. Poleg tega bodo policisti podali poročilo tržni inšpekciji za prekršek (prekoračen obratovalni čas).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  04 .04. 2024 ob  14: 23
Pa še to čisto vedno je ta pes odvezan. Nikoli ampak nikoli ga nima na povodcu! Se razume?!Ameriška akita iz Fjeroge je vedno spuščen pes, lastnik je poln denarja in že večkrat je pes napadel,tip je dobil multo ki jo je vedno plačal in tu se je vedno vse tudi končalo! Edina prava kazen bi bila evtanazija psa. Me boli ko to pišem ker imam pse posebej pri srcu,ampak to bi bla pravična kazen,ne pa plačilni nalog!
JKDWingChun |  04 .04. 2024 ob  10: 31
In bo plačal kazen kot vedno. To je tip iz Fjeroge. Pes je veckrat napadel že in vedno tip plača kazen,ker je poln šoldov in ga boli kurac.
Odvzet psa in psa usmrtit! To bi bla kazen pravična