ŽE DRUGI PORAZ ZA ĐOKOVIĆA DANES: Izgubil posamično in v mešanih dvojicah, v soboto boj za bron

Svet

Srbski teniški as Novak Đoković je na olimpijskih igrah v Tokiu doživel drugi polfinalni poraz dneva. V mešanih dvojicah je skupaj z Nino Stojanović izgubil proti ruskemu paru Aslanu Karacevu in Jeleni Vesnini s 7:6 (4) in 7:5.

Đokoviću, ki ob 20 zmagah na grand slamih še nima zlate olimpijske medalje, se je v današnjem dvoboju pripetil zanj izjemno neznačilen kolaps. Po hitro dobljenem prvem nizu je v drugem z odvzemom začetnega udarca Zvereva povedel s 3:2 in z eno nogo bil že v finalu.

Srb je v Tokio prispel po zmagah na vseh treh v tem letu doslej odigranih turnirjih za veliki slam. Z zmago na olimpijskih igrah bi konec avgusta in začetek septembra na odprtem prvenstvu ZDA nato lovil zlati slam - kombinacijo zmag na vseh turnirjih za veliki slam in olimpijskih igrah v koledarskem letu. Ta je doslej uspela le nemški teniški igralki Steffi Graf leta 1988.

A sledil je velik preobrat 24-letnega Nemca, ki je doslej na največjem odru - turnirjih za veliki slam - pogosto pogorel. Ta je v naslednji igri prvič odvzel servis deset let starejšemu Srbu in nato dobil naslednjih osem iger za zmago v drugem nizu in vodstvo s 4:0 v odločilnem tretjem. Đokoviću je pred koncem uspelo zmagati eno igro, a škoda je že bila storjena, Zverev pa je s servisom dvoboj na koncu mirno pripeljal do zmage, svoje tretje proti Đokoviću v karieri (Srb je doslej zmagal šestkrat).

Nemec je v dveh urah in petih minutah igre proti ponavadi "neprebojnemu" Đokoviću nanizal kar 30 "winnerjev".

Eden največjih zvezdnikov iger v Tokiu se bo tako v sobotnem dvoboju za tretje mesto meril s Špancem Pablom Carreno-Busto. Z zmago bi ponovil svoj najboljši izid v posamični konkurenci na olimpijskih igrah iz leta 2008 v Pekingu. Sicer pa je Đoković v Londonu leta 2012 končal na 4. mestu, v Riu pred petimi leti pa je izpadel že v prvem krogu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija