ŽE 10. POLETNA ŠOLA KITAJSKEGA JEZIKA V KOPRU: Osnovnošolci bodo spoznavali mitološke zgodbe in legende

Koper

Konfucijeva učilnica Koper Univerze na Primorskem (KUK UP) že deseto poletje ponuja posebno doživetje za osnovnošolce. Med 1. in 5. julijem bodo kitajski učitelji, sinologi in zaposleni v KUK mladim nadobudnežem na zanimiv, igriv ter ustvarjalen način predstavljali kitajski jezik in kulturo. Tema letošnje poletne šole so kitajske mitološke zgodbe in legende. Rok za oddajo prijav je 17. junij.

Letos KUK UP vabi osnovnošolce na že 10. Poletno šolo kitajskega jezika in kulture, ki bo potekala prvi teden v juliju. Sproščeno, na zabaven način in ob druženju z vrstniki se bodo otroci naučili osnov kitajskega jezika in spoznali bogato kitajsko kulturo. Delo bo prilagojeno posameznim starostnim skupinam, v katere bodo tečajniki razvrščeni na osnovi predhodnega znanja kitajščine. Otroci, ki so se s kitajskim jezikom in kulturo srečali že prejšnja leta, bodo svoje znanje nadgrajevali z novimi vsebinami. Prav tako pa se veselijo vseh, ki se jim bodo letos prvič pridružili pri raziskovanju kitajske kulture in jezika.

Za čim bolj pristen stik s kitajsko kulturo poskrbijo kitajski učitelji, ki na svojevrsten način učencem približajo svojo kulturo, jezik in običaje. Poleg kitajskih učiteljev bodo za učence skrbeli naši sinologi in uslužbenci Konfucijeve učilnice Koper Univerze na Primorskem.

Poletna šola se vsako jutro začenja s kitajsko jutranjo telovadbo, nadaljuje se z učenjem kitajskega jezika in pismenk, potem s pesmimi v kitajščini, pa predstavitvami kitajske tradicije, dokumentarnimi filmi, tradicionalnimi kitajskimi igrami in brskanju po knjigah v knjižnici.

Glavna tema letošnje Poletne šole so tradicionalne kitajske mitološke zgodbe in legende. Za celotedenski bogat in dinamičen program morajo starši odšteti 113,50 evrov, prijavnico pa najdejo na spletni strani.

Poletna šola obsega 10 ur učenja kitajskega jezika, 8 ur spoznavanja kitajske kulture s predavanji o različnih temah, 8 ur spoznavanja kitajske kulture skozi delavnice praktične izdelave tradicionalnih izdelkov in spoznavanje kitajske kulture preko kitajskih risank, filmov, knjig.