ZDRAVNIKI OPOZARJAJO PRED URINIRANJEM POD TUŠEM: Navada je nevarna! (VIDEO)

Trendi

Ste tudi vi med tistimi, ki med tuširanjem tudi urinirajo? Ne le, da se nakterim ta navada zdi naravnost ogabna, zdravniki so razkrili tudi, zakaj je lahko nevarna. Uriniranje pod tušem je namreč tako pri moških kot pri ženskah slabo za mehur. 

Uroginekologinja dr. Teresa Irwin je na TikToku delila svoja razmišljanja o tej temi in navedla, da čeprav se bo mehur stoje pravilno izpraznil, to uči in trenira naše možgane, da sproščajo urin vsakič, ko slišimo tekočo vodo, poroča Daily Mail.

"Tega si ne želite početi ves čas, ker se bo posledično vaš mehur vsakič, ko slišite zvok vode, želel izprazniti, ker je navajen slišati zvok vode pod tušem," je pojasnila. "Torej, kadarkoli si umivate roke ali pomivate posodo, se bo vaš mehur tako rekoč silil, ker po hotel lulati," je dodala.

@dr.teresa.irwin I said what I said!  Unless you're struggling with total bladder emptying you need to hear this #bladdertips #pft #obgyn ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Tudi dr. Alicia Jeffrey-Thomas, terapevtka medeničnega dna, se je strinjala z dr. Irwinovo in podrobno opisala nevarne stranske učinke, ki jih lahko povzroči uriniranje pod tušem. "Če lulate medtem ko teče voda, potem v svojih možganih ustvarite povezavo med zvokom tekoče vode in potrebo po lulanju," je lani naznanila svojim 468.000 sledilcem na TikToku.

"Da ne omenjam, da ženske niso ustvarjene za to, da bi lulale stoje," je še dodala.

@thepelvicdancefloor Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner ♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP

"Ustrezna drža je sedeti na stranišču z nogami na tleh, ker ravna stopala spodbujajo sprostitev stegenskih in medeničnih mišic," je o pravilnem načinu uriniranja za ženske dejal prof. Ayay Rane na sestanku ameriškga urinoginekološkega društva.

"Komolce imejte na kolenih in se nagnite naprej, kot da bi brali časopis, ki je na tleh. To spodbuja učinkovito praznjenje črevesja in mehurja," je še zaključil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija