ZDRAVNIK, KI JE K NAM PRINESEL JUŽNOAFRIŠKI SEV, OB POLOŽAJ: V Namibiji operiral kljub prepovedi

Slovenija

Zdravniku iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, dr. Matjažu Voršiču, ki je iz Namibije v Slovenijo prinesel južnoafriški sev, se je nespametnost - na delo naj bi se odpravil kljub slabemu počutju - maščevala. V drugi največji slovenski bolnišnici so ga odstavili z mesta namestnika predstojnika oddelka za nevrokirurgijo. Direktor Vojko Flis je v UKC Maribor odredil nadzor, hkrati pa je dogajanje "odprlo še eno pandorino skrinjico slovenskega zdravstva", piše portal Necenzurirano. Voršič naj bi namreč, tako kot mnogi njegovi stanovski kolegi, tudi času epidemije "služil ob strani".

Za zdravnike UKC Maribor med epidemijo velja prepoved dela v drugih ustanovah, je pojasnil direktor Vojko Flis, dr. Matjaž Voršič pa je sam priznal, da je med dopustom v Namibiji opravil več zahtevnih operacij hrbtenice. S tem pa ni kršil le internih predpisov UKC Maribor, ampak tudi vladno odredbo o začasnih ukrepih na področju organizacije in opravljanja zdravstvene dejavnosti. Kot pojasnjuje portal, je z njo vlada januarja zdravstvenim delavcem prepovedala koriščenje letnega dopusta in udeležbo na usposabljanjih ali izobraževanjih v državah, ki so uvrščene na rdeči seznam. Ena od teh je tudi Namibija, ki meji na Južno Afriko.

Voršič je bil tako odstavljen z mesta namestnika predstojnika oddelka za nevrokirurgijo v mariborskem kliničnem centru. Burno pa je očitno tudi dogajanje v ozadju. Izredno nezadovoljni naj bi bili tudi Voršičevi pacienti, ki so bili po njegovi vrnitvi iz Namibije, z njim v stiku. Po razkritju portala Necenzurirano, naj bi namreč zdravnik že sedem do deset dni pred uradno potrditvijo okužbe s koronavirusom kazal vidne simptome, a se je kljub njim odpravil na delo v bolnišnico.

dr. Matjaž Voršič

Na družbenem omrežju Facebook se je v ponedeljek pojavila zgodba pacienta Jurija Osenaka, ki ga je dr. Voršič 26. decembra 2020 operiral v zasebni ordinaciji na Golniku. Torej v času, ko je veljala prepoved dela pri zunanjih izvajalcih. Na prvo kontrolo po operaciji je prišel 23. februarja v UKC Maribor. Bil je eden prvih pacientov, s katerimi se je Voršič sestal po vrnitvi iz Namibije. "Zdaj pa vam povem, da me v osmih dneh ni niti eden poklical, ne pisal, ne iskal, nič. To informacijo sem izvedel v ponedeljek po Koroškem radio. Se pravi, da sem trosil virus osem dni. Okužil vse, ker je pač zadeva hudo hudo nalezljiva," je zapisal Osenak. Sam je sicer prepričan, da južnoafriški virus ne obstaja in da gre za izmišljotino vlade. 

Zdaj pa prosim, da delite to objavo. Včeraj sem po radio slišal ime zdravnika (dr. Matjaž Voršič - nevrokirurg) , ki naj...

Objavil/a Jurij Osenjak dne Ponedeljek, 01. marec 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  03 .03. 2021 ob  14: 22
Ma tej zdravniki se mi zdi da so tisti, ki ga najbolj serejo...
magik |  03 .03. 2021 ob  12: 23
Voršič je bil tako odstavljen z mesta namestnika predstojnika oddelka za nevrokirurgijo v mariborskem kliničnem centru.
In kakšna je to kazen, če je samo odstavljen kot predstojnik oddelka?
Ravno tako bo še naprej zaposlen in opravljal svoje delo v bolnišnici, privat, na črno in v tujini.
NIČ STRAŠNEGA SE NI UKREPALO!
galeb |  03 .03. 2021 ob  11: 30
Pa ta pacient Jurij ti je faca! Hotel je zdravnika branit... bil sem pri njem in nisem nobenga okužil čeprav bi moral že 8 dni trosit viruse... torej vidite da je vse skupaj laž... Hahaha... zdravnika je želel branit pa ga je dejansko potunkal da bolj ne bi mogel. Saj ni res pa je!
SudoMaGodo |  03 .03. 2021 ob  11: 14
Še Hollywood desetletja snema zgodbe o kirurgih s narcistično motnjo osebnosti. Očitno stereotip ni iz trte zvit...
Marko |  03 .03. 2021 ob  11: 05
11
Tisti pacient tudi ne razume zakaj ga niso poklicali. Ker je prišel na črno mimo vrste in ga ta doktor sploh ni vpisal na seznam pacientov. Temu smo plačali izobraževanje v Sloveniji, dobi lepo plačo, vse dodatke in mu ni dovolj. Je moral fušati v Afriki in s seboj prinesti bolezen, potme pa fušanje dalje na Golniku in potem še pregled skozi zadnja vrata, plačan iz strani države in še pacienta na črno, super tako se dela v našem zdravstvu. Odpoved TAKOJ! pa naj fuša dalje drugje, naj se odseli v Namibijo.
Ištrijan |  03 .03. 2021 ob  10: 08
17
Kako sem naiven!
Doslej sem mislil, da ob svojem rednem delu fušajo zgolj mehaniki, električisti in podobni profili.....ko pa ugotoviš, da to počnejo tudi tako "ugledni in spoštovani" profili (višja družbena klasa) in da se fušat odpravijo celo v države četrtega sveta, se človeku res dodobra zavozla želodec!!!!

Dotični profil sicer vis-a-vis slehernika že itak bajno služi ob svoji redni službi v državni bolnici in "nebroj" drugih privat klinikah (s tem pripomore tudi k ustavrjanju čakalnih dob)......kljub temu mu ni dovolj in hodi še na črno delat v afriko?! V ocenjevanje njegovih znanj, spretnosti in veščin se ne spuščam, vendar do kje seže pohlep in grabežljivostjQuery112307512834891107001_1614761476656

In sprašujem se, koliko je še njemu podobnih, ki počenjajo isto (ne bodimo več naivni!!!)
Resnica očem skrita |  03 .03. 2021 ob  09: 28
11
Telo po vsaki virusni bolezni zadržuje nivo protiteles še nekje tri mesece, potem pa se te zmanjšajo ker je za njihov obstoj potrebna nepotrebna energija. Raziskave kažejo, da je prisotnost protiteles veliko daljša od 35 tednov. Spominske T-celice pa ostanejo. Spominske T-celice vedo kako uničiti virus in po ponovnem vstopu virusa v telo, se lahko prične proizvodnja imunskih celic takoj.

Vstop novega seva v telo pa pomeni le novo različico že prebolelega virusa, telo sicer ne more takoj proizvajati imunske celice saj virusa takoj ne prepozna. Ker pa je genetski materijal novega zelo podoben materijalu že prebolelega se telo, ki ima že spominske celice, odzove zelo hitro. Zato je potek bolezni veliko krajši in blažji.

Značilnost koronavirusov je, da se spreminjajo 2 do 6 krat na mesec (gripa mutira 4-12 krat) in je relativno stabilen, z vsako spremembo pa postanejo bolj nalezljivi vendar manj nevarni ker cilj virusa je da se čimbolj razmnožuje ne pa da pokonča gostitelja, saj si le tako lahko zagotovi svoj obstoj. To, da so nove različice bolj nevarne je popoln nesmisel.

ZATO VAS LEPO PROSIM, NE DELAJTE NEPOTREBNE PANIKE IN STRESA Z NOVIMI SEVI, KORONA NAS NE BO POMORILA, ŽIVETI TREBA NAPREJ Z NJO KOT Z OSTALIMI VIRUSI. POMIRITE SE