ZDAJ JE ZNANO: Če se poročite pri tej starosti, obstaja večja možnost za ločitev!

Trendi

Čas, ki ga partnerja preživita skupaj, pove veliko o njunem odnosu. Znanstveniki so razkrili, pri katerih letih se poročijo pari, katerih zakon zdrži najdlje in obratno.

Ena raziskava je pokazala, da je kar 45 odstotkov ločenih parov dejalo, da je razlog za ločitev ta, da so bili ob sklenitvi zakonske zveze premladi. Vsaj eden od 61 odstotkov ločenih partnerjev je to navedel kot glavni razlog, v 23 odstotkih pa oba ločena partnerja. Ob poroki sta bila v povprečju stara 23 let.

Študija, katere namen je bilo odkriti temeljne vzroke za ločitev, je bila objavljena v Couple and Family Psychology, vodila pa jo je skupina raziskovalcev pod vodstvom Shelby B. Scott.

Druga študija je pokazala, da poroka pred 32 letom zmanjša verjetnost ločitve. Ta raziskava je bila izvedena na inštitutu za družinske študije na univerzi v Utahu. Študijo je vodil profesor Nicholas Wolfinger, ki je ugotovil, da še vedno obstajajo koristi, če se ljudje poročijo prej. Še več, njegove analize so pokazale, da se verjetnost ločitve poveča v tridesetih in štiridesetih letih, za vsako leto po 32 pa se poveča za kar 5 odstotkov!

Glede na ugotovitve obeh študij imajo ljudje, ki se poročijo med 28. in 32. letom starosti, najmanjše možnosti za ločitev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija