ZDAJ JE TUDI URADNO: V torek potrdili največ novih primerov koronavirusa doslej

Slovenija

V torek so v Sloveniji opravili 3998 testov na okužbo z novim koronavirusom, 356 jih je bilo pozitivnih, je objavila vlada. Gre za nov rekord dnevnega prirastka števila okuženih, nikoli doslej tudi niso opravili toliko testov v enem dnevu. V bolnišnicah zdravijo 122 bolnikov, kar je največ doslej.

Intenzivno zdravljenje jih potrebuje 22, na ventilatorju jih je osem, kažejo podatki Sledilnika za covid-19. V torek je število potrjenih okužb v enem dnevu prvič preseglo 300. Delež pozitivnih testov je bil 8,9 odstotka. Glede na podatke vlade pa ni umrl noben bolnik s covidom-19.

Doslej so v Sloveniji potrdili 7120 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 160 bolnikov s covidom-19.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v državi okoli 2420 aktivno okuženih. Največ aktivno okuženih, 410, je v Ljubljani, v prestolnici so v torek potrdili tudi največ novih primerov okužb, in sicer 60. Sicer pa so okužbo v torek potrdili v 109 občinah. Prvo okužbo sploh so potrdili v Lučah, tako da je brez potrjenega primera le še osem občin v državi. Največji delež trenutno okuženih je še naprej v Črni na Koroškem, a je rahlo padel na 1,463 odstotka, sledi Mežica z 0,674 odstotka.

Nove okužbe so potrdili tudi na Obali. Tri nove okužbe so zabeležili v Kopru, dve v Izoli in eno v Piranu.

Podatki sledilnika tudi kažejo, da so v torek potrdili 16 okužb med zaposlenimi v zdravstvu, šest med zaposlenimi v domovih za starejše, medtem ko med oskrbovanci domov za starejše niso potrdili nobene okužbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  07 .10. 2020 ob  13: 03
-1
nesposobna vlada se je na drugi val covid pripravila tako, da je pokradla čimveč denarja, za ostalo smo pa krivi prebivalci !!!!!!!
Kukurux |  07 .10. 2020 ob  11: 14
Evo ti na,opet bomo v karanteni,ne bomo hodili naokoli,vse bo zaprto in lahko se bos sprehajal po glavni cesti kjer ne bo zive duse.