ZDA V BOLGARIJO NAPOTILE VOJAŠKI KONTINGENT: Petkov zagotavlja, da ne gre za podporo Ukrajini

Svet

Združene države Amerike bodo v Bolgarijo napotile kontingent vojakov, da bi pomagali okrepiti vzhodno krilo Nata med vojno v Ukrajini, je dejal bolgarski premier Kiril Petkov. Premier je to sporočil po pogovorih z ameriškim obrambnim ministrom Lloydom Austinom, ki so potekali v danes v Sofiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ameriški vojaški kontingent Stryker bo del Natove bojne skupine v Bolgariji, so sporočili iz bolgarskega obrambnega ministrstva.

Petkov je zagotovil, da Bolgarija Ukrajini ne bo dobavljala orožja. "Nikakor nismo govorili o vojaški podpori Ukrajini," je dejal na novinarski konferenci. Bolgarija bo Ukrajincem še naprej zagotavljala humanitarno pomoč, je dodal.

Pred Austinovim obiskom je v Bolgariji završalo zaradi poročil v mednarodnih medijih, da naj bi Bolgarija Ukrajini predala svoj sistem zračne obrambe S-300 sovjetske izdelave. Bolgarski predsednik Rumen Radev je posvaril pred dobavo orožja Ukrajini, češ da bi se s tem Bolgarija bolj neposredno vključila v konflikt.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  19 .03. 2022 ob  19: 02
Denar je sveta vladar. Vse bliže smo novi svetovni vojni .