ZBOGOM! PUSTIL SI VELIKO PRAZNINO IN VELIČASTNE SPOMINE: Zadnje slovo z družino in prijatelji, ostali se lahko poslovijo na tem kraju (VIDEO)

Svet

Jutri ob 15.00 bodo na zagrebškem pokopališču Mirogoj, na Aleji velikanov, pokopali glasbeno legendo Akija Rahimovskega. Kot so na svojem Facebooku profilu sporočili člani skupine Parni Valjak, bo pogreb potekal v krogu družine in prijateljev.

"Z ozirom na aktualne epidemiološke razmere prosimo vse, ki so imeli radi Akija in se želijo od njega posloviti, da to storijo pri Studencu življenja pred zagrebškim Hrvaškim narodnim gledališčem, kjer je mogoče pustiti cvetje in prižgati sveče," so na svojem Facebooku profilu zapisali člani Parnega Valjka.

Objavil/a Parni Valjak dne Ponedeljek, 24. januar 2022

Da je Aki Rahimovski za časa svojega življenja pustil ogromen pečat, pričajo številne objave slovesa na družbenih omrežjih. Samo pod objavo Parnega Valjka na Facebooku je delilo svoje spomine na njihove koncerte več kot 500 komentatorjev, objava je bila deljena več kot 400-krat.

Sveče ob Studencu življenja pred zagrebškim gledališčem, kjer se je mogoče posloviti.

Spomnimo, Akiju je minulo soboto zjutraj postalo slabo in je bil odpeljan v novomeško bolniško, kjer je tudi umrl. Živel je v Novem mestu, kamor se je preselil pred dvema letoma, ko sta s partnerko dobila hčerko. V življenju se je poročil dvakrat. Iz prvega zakona ima sina Kristijana-Kikija, ki je prav tako pevec, iz drugega zakona pa hčerko Dino. Drugi zakon je trajal celih 40 let.

Pred štirimi leti je utrpel možgansko kap, po kateri je dobro okreval. Skupina je za nekaj časa prekinila koncerte. Parni Valjak je načrtoval februarja pričeti mini turnejo z desetimi koncerti. Namesto tega so mu člani skupine pripravili "in memoriam" v obliki videospota, ki je zaokrožil na spletu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija