ZBOGOM, PLASTIKA! Slovenski trgovec predčasno umika vatirane palčke, krožnike, kozarce

Slovenija

Trgovska veriga Hofer bo do konca leta s svojih polic umaknila vatirane palčke s plastičnim delom, plastični pribor in nekatere druge plastične izdelke za enkratno uporabo. Ukinjeni izdelki bodo kupcem na voljo v okolju prijaznejših izbirah, so sporočili iz podjetja. Junija bodo iz prodaje umaknili tudi klasične plastične nosilne vrečke.

Hofer se je pridružil pobudi ministrstva za okolje in prostor ter Trgovinske zbornice Slovenije za zmanjšanje uporabe plastičnih nosilnih vrečk oziroma zmanjšanja plastičnih izdelkov v trgovini. V okviru te pobude so se akterji dogovorili za umik plastičnih vrečk z blagajn trgovin s septembrom, Hofer pa bo, kot so napovedali, še nekoliko pohitel.

Kupcem bodo kot alternativa na voljo certificirane papirnate vrečke ter vrečke za večkratno uporabo - nakupovalna torba, vrečka iz recikliranega materiala in ter bombažna vrečka.

Najkasneje do konca leta pa bo Hofer iz prodaje umaknil še vatirane palčke s plastičnim delom, plastične slamice, krožnike, kozarce in pribor za enkratno uporabo. Vsi izdelki bodo na voljo v okolju prijaznejših različicah.

Slovenska veja trgovca sodeluje tudi v pripravi strategije optimizacije pakiranja na ravni celotne skupine Aldi Süd, ki se ji nameravajo pridružiti upoštevajoč slovenske razmere, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  23 .04. 2019 ob  12: 11
Slovenski trgovec!!! Malo morgen