ZBEŽAL IN LAGAL? Policisti PU Koper so ga dobili pijanega, on trdil, da je pil po nesreči

Kronika

V Postojni je voznik osebnega avtomobila trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Pobeglega voznika so policisti izsledili in opravili ogled vozila. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,66 mg/l alkohola, policisti so mu odredili še strokovni pregled, saj je policistom povedal, da je alkoholne pijače užival po prometni nesreči. Po prejetem rezultatu strokovnega pregleda, bodo zoper njega uvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 69 primerih in na številko 113 prejeli skupno 257 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali en poskus vloma, šest tatvin in tri poškodovanja tujih stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali dvakrat. Policisti so na območju PU Koper obravnavali 45 nezakonitih prehode državne meje.

Kraje in vlomi

Včeraj je varnostnik v eni od koprskih trgovin z mešanim blagom prijel 41-letnega domačina, ki je ukradel več prehrambenih izdelkov v skupni vrednosti 56,83 eur. Ukradene predmete so mu policisti zasegli, zoper njega bo napisana kazenska ovadba.

V Sežani je neznani storilec poskušal vlomiti v skladišče ene od trgovin.

V Postojni je neznani storilec 69-letnemu državljanu Italije ukradel torbico, v kateri je imel osebne dokumente, bančne kartice in približno 1.000 evrov gotovine.

V prometu

Ob 14.46 uri se je v Kopru v krožišču na Ankaranski cesti pripetila prometna nesreča, v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. 27-letni voznik osebnega avtomobila se je iz Ferrarske ceste vključeval v krožišče v smeri Ankaranske ceste in pri tem odvzel prednost 25-letnemu vozniku osebnega avtomobila doma iz Izole, zaradi česar je prišlo med vozili do trčenja. Po prvih ugotovitvah je bil povzročitelj prometne nesreče lažje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v izolsko bolnišnico. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V Strunjanu so policisti ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Izole, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,87 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zanj pa bodo napisali obdolžilni predlog.

Ob 23.56 uri so policisti prejeli obvestilo o vozniku, ki je vijugal po avtocesti iz smeri Logatca proti Kopru. Policisti so voznika ustavili na počivališču Studenec. V postopku so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen. Odredili so mu hitri test na droge, ki je bil pozitiven na opiate, zato so mu odredili še strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zanj sledi še obdolžilni predlog. Prav tako so mu policisti izdali plačilni nalog, ker je imel na vozilu nameščene druge registrske tablice in ni imel veljavnega prometnega dovoljenja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija