ZASTOJI NEIZOGIBNI: Zgoščen promet pričakujejo predvsem na primorski avtocesti in mejnih prehodih

Slovenija

Začetek šolskih počitnic in četrtkov prost dan državnosti bodo po pričakovanjih mnogi izkoristili za podaljšani konec tedna in se odpravili proti obalnim in drugim turističnim krajem. V prometnoinformacijskem centru zgoščen promet pričakujejo predvsem na primorski avtocesti in na mejnih prehodih. Ob koncu vikenda se bo smer zastojev obrnila.

V četrtek se počitnice začenjajo tako v Sloveniji kot tudi v delu Nemčije, v soboto pa še na Poljskem in v Švici, zato v centru napovedujejo zelo visoko gostoto prometa iz urbanih središč v turistične kraje.

Na cestah bodo ob prazniku veljale omejitve tovornega prometa, zato je danes pričakovati povečano število tovornih vozil. Prav tako se s prihajajočim vikendom začenjajo omejitve tovornega prometa za tovorna vozila, težja od 7,5 tone, ki veljajo v času poletne turistične sezone do konca prvega vikenda v septembru.

Vremenska napoved sicer kaže, da bo v četrtek razmeroma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Plohe in nevihte bodo po podatkih agencije nastajale na severu države. Nestanovitno z možnostjo ploh in neviht bo tudi v petek. Vikend pa bo sončen in vroč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija