ZASKRBLJUJOČE: Policisti PU Koper zasačili kar dva voznika tovornjaka, eden krepko pod vplivom alkohola, drugi kokaina

Kronika

Poročali smo že o vozniku tovornega vozila s polpriklopnikom, ki so ga policisti v ponedeljek ob 10. uri ustavili na izvozu z avtoceste pri Postojni. 25-letni državljan BiH, ki prebiva v Sloveniji, je bil na hitrem testu za prepovedane droge pozitiven na kokain, zato so ga odpeljali na strokovni pregled.

Rezultat alkotesta je srbskemu vozniku pokazal preveč. Foto: PU Koper

Policisti so včeraj sporočili, da to ni bil edini prekršek, ki si ga je privoščil mladi poklicni voznik. Poleg tega, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, so policisti ugotovili še, da med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, prav tako ni upošteval predpisov o počitkih med vožnjo. Vozniku tako poleg obdolžilnega predloga sledi še plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu in vožnje brez ustreznih počitkov, policisti pa bodo ukrepali tudi zoper podjetje, ki je lastnik tovornega vozila.  

V ponedeljek nekaj minut pred 19. uro so prometni policisti na avtocesti pri izvozu za Senožeče ustavili 38-letnega voznika tovornega vozila iz Srbije. Opravili so preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,71 mg/l. Vozilo so zasegli, zoper voznika pa bodo napisali obdolžilni predlog.

V Kopru pa so okoli polnoči ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je bil na hitrem testu pozitiven na kokain in opiate. Odredili so mu strokovni pregled, po prejetem rezultatu pa bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija