ZASKRBLJUJOČ PRIZOR S PRIMORSKE AVTOCESTE: Po trčenju popolno razdejanje, reševalci obtičali, vozniki pa se sprehajajo ...(FOTO, VIDEO)

Slovenija

Včeraj popoldne se je na primorski avtocesti med priključkoma Vrhnika in Brezovica v smeri proti Ljubljani zgodila prometna nesreča. V obsežnejši nesreči sta trčila tovorno in kombinirano vozilo. Naknadno je prišlo do še ene nesreče pri Logatcu, del primorske avtoceste je bil nekaj časa zaprt, posledično je nastal dolg zastoj. Nastala situacija je močno razjezila nevladno organizacijo Ustvarimo reševalni pas na avtocestah. "Zbudimo se!" so zapisali ob videoposnetku, ki vam bo dal misliti.

V dolgem zastoju stoječa vozila niso ustvarila reševalnega pasu, ampak so zapolnila čisto vse pasove avtoceste. "Zanimivo dogajanje spremljamo na primorski avtocesti pri Logatcu v smeri Ljubljane. Velika večina tovornih vozil strpno, mimo pripelje nekaj njihovih sotrpinov po levi, blokada avtoceste, vozniki osebnih vozil se sprehajajo in imajo denarne krožke ..." so sprva zapisali na Facebook strani Ustvarimo reševalni pas na avtocestah.

Situacija jih je kasneje še dodatno zaskrbela, saj je bila primorska avtocesta popolnoma 'zabita', prehod reševalnih vozil ni bil mogoč. "Nas izredno skrbi, kaj bo s človekom, ki bo potreboval nujno pomoč," so dodali v nevladni organizaciji in se spraševali, ali so edini, ki jih skrbi?

BONUS VIDEO: V Kopru izjemen porast vlomov v lokale

Zvečer pa so objavili še zaskrbljujoč posnetek dogajanja, v katerem so ujeli "policista, ki je peš utiral pot kolegu v 2 metra širokem policijskem vozilu. Ljudje so tekli nazaj v svoja vozila in jih umikali". Dodali so, da v dobri uri in pol, kolikor so vozila na tem mestu stala, ni nihče pomislil, da bi bilo smotrno ustvariti reševalni pas.

???? ZBUDIMO SE❗ V oddajanju v živo, smo ujeli policista oz. policistko, ki je PEŠ UTIRALA POT kolegu, v 2m širokem policijskem vozilu. Ljudje so tekli nazaj v svoja vozila in jih umikali. V dobri uri, kolikor so vozila na tem mestu stala NI NIHČE POMISLIL, da bi bilo smotrno ustvariti Reševalni pas.

Objavil/a Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah dne Sreda, 06. april 2022

V nesreči pri Vrhniki sta se po poročanju Uprave za zaščito in reševanje poškodovali dve osebi. Reševalci so jo oskrbeli na kraju nesreče, nato pa prepeljali v ljubljanski klinični center.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  07 .04. 2022 ob  10: 11
Na naših cestah se vidi do kje seže nizka inteligenca povprečnega državljana. Folk nima pojma o pojmu kar se tiče CPP kaj šele, da bi se znali uvrščat. Egotrip, izsiljevanje, ne znanje...to so vrline povprečnega državljana Slovenije. Tale, ki snema pa je tudi en imbecil..."krivi" so reševalci in gasilci, ker so pplicisti prišli prvi na kraj dogodka? Mislim, kaki kreten...
nylarazgotra |  07 .04. 2022 ob  09: 48
Res zelo žalostno, ljudje nikoli ne vemo kdaj bomo mi potrebovali pomoč pa rešilec ne bo mogel zraven. Gledamo zelo egoistično, niti se ne vprašamo kako se pocuti ponesrečeni. Potrebna je velika sprememba v naših glavah. Res pa je, da na sliki vidim ogromno kamijonov ki zasedajo vozne pasove, če se oni ne umaknejo in organizirajo se tudi avtomobilisti težko umaknejo ker nimajo kam. Kot drugo, kot prebivalka Slovenije vedno opozarjam da problem je v temu da manjka železnica! Vlaki, in še vedno vlaki, ki bi rešili 3/4 prometa in olajšali življenje slovencev, sploh na Obali. Govorijo o drugem tiru, ampak za tovorni promet. Ne, napaka
Ni samo denar pomemben ampak tudi prevoz studentov in ostalih državljanov. Kolliko ljudi bi se vsedlo v vlak in vozilo 1 urco do Ljubljane in UKC ja, še wc je v vlaku, ki avtobus ga nima. Upam da so razmišljali tudi o tem, tako da takih zastojev nebi bilo več. Kaj smo na Obali delali teh 30 let ne vem. Spali.