ZASKRBLJENI POTNIKI NA OBALNEM AVTOBUSU: Šofer brez maske, pa še gneča (FOTO)

Koper

Virus je med nami, pravi bralec, nekateri pa se vedejo neodgovorno. Poslal nam je fotografijo, ki jo je posnel na enem od avtobusov, ki vozijo po obalnih krajih. Ne le, da je bila na avtobusu velika gneča, šofer je bil še brez maske. V skupini Arriva pravijo, da so šoferje dobro opremili ter da nad izvajanjem zaščitnih ukrepov izvajajo inetrni nadzor. 

Kot je povedal bralec, se je v enem od krajev na Obali vkrcalo na avtobus veliko ljudi, čeprav so bila mesta že zasedena. Nastala je gneča, šofer pa naj bi potnikom dejal, "naj se samo pomaknejo do konca avtobusa in zagrnejo zavese".

Kot je dejal bralec, se mu zdi takšno početje skrajno neodgovorno s strani nekoga, ki dobro ve, da se med ljudmi širi novi koronavirus in da vsak dan beležimo veliko število novih okužb. "Navsezadnje gre za naše zdravje. Če na avtobusu ni dovolj prostora, bi moralo avtobusno podjetje poskrbeti, da ne nastaja gneča," še dodaja bralec.

Fotografija je simbolična. 

Skupina Arriva: "Voznike smo opremili z zaščitno opremo"

V skupini Arriva pravijo, da potniški promet izvajajo skladno s higienskimi in varnostnimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Z začetkom septembra je NIJZ sprejel nova higienska priporočila za avtobusne prevoze. Poleg tega, da nihče ne sme sedeti za voznikom, je prepovedana tudi uporaba stojišč na medkrajevnih avtobusih, so zapisali v odgovor na naša vprašanja. 

"Zaradi navedenega so se kapacitete naših avtobusov znižale za povprečno 30 odstotkov. Spoštovanje navedenega ukrepa ima za posledico manjše dovoljeno število potnikov na avtobusih," pravijo pri Arrivi.

Istočasno se je znatno povečalo število uporabnikov javnega potniškega prometa, ki so upravičeni do brezplačnih prevozov."Dnevno se prilagajamo povpraševanju z dodajanjem kapacitet, kjer to razmere dopuščajo. Število potnikov se je v začetku šolskega leta spreminjalo iz odhoda na odhod in tudi po posameznih dnevih. Avtobuse smo dodajali vsakodnevno, kjer je bilo to možno. Priporočila in pravila so jasna. Pri vožnji z avtobusom morajo tako vozniki kot potniki še vedno nositi zaščitne maske."

Kot dodajajo, so voznike opremili z zaščitnimi maskami, vezirjem, rokavicami, dezinfekcijskim sredstvom in opremo za razkuževanje vozniškega prostora ter vezirja. Vozniki so prejeli tudi interna navodila za uporabo zaščitne opreme.

Na Arrivi še zatrjujejo, da njihova interna kontrolna služba na terenu nadzoruje tudi uporabo zaščitne opreme.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  07 .10. 2020 ob  13: 44
tožibabe so tudi značilnost covida