ZASEGLI 30 SESTRADANIH IN DEHIDRIRANIH PSIČKOV: Dve osebi preiskujejo zaradi usmrtitve živali

Kronika

Goriška prometna policija je pred nekaj dnevi v bližini avtocestnega križišča pri Palmanovi zaustavila kombi, ki je prevažal 30 psičkov. Živali so prevažali v popolnoma neprimernih pogojih, en kužek je dan po zasegu poginil, trije pa so v slabem stanju. Policisti so kazensko ovadili tri osebe.

Do zasega psičkov je prišlo prejšnji konec tedna v okviru akcije za boj proti nedovoljeni trgovini s hišnimi ljubljenčki. Za nadaljnje preiskave in preverjanje zdravja živali je bilo zahtevano posredovanje veterinarske in regijske gozdarske službe, ki sta ugotovili neprimerne zdravstvene in higienske razmere prevoza, piše portal triesteprima.it.

Psički (pet jazbečarjev, štirje kodri, dve čivavi, dva zlata prinašalca, štirje špici, trije francoski bulgodi, šest šicujev, en šiba inu in trije čov čovi) so bili lačni in dehidrirani. Poleg tega so bili prevažani v neprimernem vozilu, v katerem ni bilo urejeno prezračevanje, v prtljažniku ni bilo nadzora temperature, kletke pa so bile premajhne. Policisti so odkrili tudi več neskladij med navedbami v zdravstvenih in prevoznih dokumentih glede dejanske starosti psičkov.

Policisti so tri osebe, voznika, prevoznika in osebo, kateri so bili kužki namenjeni, kazensko ovadili zaradi trpinčenja živali, lažnih dokumentov in preprodaje hišnih ljubljenčkov.

22 zaseženih mladičkov so predali v oskrbo v videmsko zavetišče za živali, osem pa so jih hospitalizirali v veterinarski ustanovi. En mladiček je dan po zasegu poginil, trem pa se je zdravstveno stanje bistveno poslabšalo. Posledično so policisti dva osumljenca obtožili tudi kaznivega dejanja usmrtitve živali, še piše triesteprima.it.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija