ZAŠČITNIH SREDSTEV ZDAJ NA OBALI DOVOLJ: Glede na zmerno povpraševanje ni verjetno, da bi se ponovila februarska zgodba

Koper

Februarja smo poročali, da je v dežurni lekarni v Kopru zaradi velikega povpraševanja zmanjkalo zaščitnih mask, zabeležili so tudi povišano povpraševanje po razkužilih. Zdaj, ob koncu epidemije, je povpraševanje po zaščitnih sredstvih zmerno, tudi Obalne lekarne ob tem zmorejo ohranjati normalno zalogo.

V sredini februarja se je povpraševanje po zaščitnih maskah in razkužilih skokovito povečalo že zaradi drugih respiratornih obolenj, pa tudi zaradi izbruha novega koronavirusa v sosednji Italiji. Nato je virus prišel tudi k nam, ukrepi pa še vedno ob določenih priložnostih, na primer obisk trgovine, banke, od nas zahtevajo nošnjo zaščitnih mask.

Medtem ko so se nekateri znašli in si maske izdelali sami, se drugi držijo nakupa v lekarni. V Obalnih lekarnah so tako na voljo zaščitne maske za enkratno in večkratno uporabo, ki so namenjene neprofesionalni, osebni rabi in tudi tiste respiratorne, ki so namenjene za zdravstvo.

"Cene mask se v primerjavi z meseci poprej niso spremenile," pravi direktorica Obalnih lekarn Katja Gombač Aver, ki dodaja, da tako zapoveduje tudi vladna uredba o prepovedi spreminjanja cen tovrstnih produktov.

Nekoliko drugače je z razkužili, saj je trg z njimi zdaj kar zasičen, zato v primerjavi z minulimi meseci prihajajo tudi nižje ponudbe cen.

Kot še pravi Averjeva, je povpraševanje po zaščitni opremi trenutno zmerno, imajo tudi ustrezno zalogo, zato se ne gre bati, da bi se ponovil februarski scenarij, ko je ponekod mask tudi zmanjkalo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija