ZARADI UKREPOV PREPOVEDALI KAVO ZA S SEBOJ: Dovoljena je le, če si jo "kdo odnese domov v torbi"

Svet

Češka vlada je v okviru novih koronskih ukrepov poskrbela za kar nekaj negodovanja, saj je prepovedala prodajo kave za s seboj. V odloku vlade sicer okorno piše, da je prepovedana prodaja pijač izven notranjih prostorov, ki jih postrežejo ali pripravijo na kraju samem, zaradi česar so številni menili, da gre za napačno formulacijo.

Češki minister za zdravje Jan Blatny je nato razblinil dvome, ko je dejal, da ne gre za napako, ukrep pa je namenjen temu, da ljudje med božičnimi stojnicami ali na ulicah ne bodo "tekali naokoli s kozarci ali hrano v rokah", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za dodatno zmedo je sicer kasneje poskrbel češki minister za trgovino Karel Havliček, ki je dejal, da meni, da je kava za s seboj dovoljena, če si jo "kdo odnese domov v torbi".

Na spletu so se na račun prepovedane kave za s seboj že pojavili številni nezadovoljni komentarji. "To je čisto posmehovanje. Nimam časa, da bi zjutraj pred delom posedal v kavarni," se glasi eden od njih. Drugi je sarkastično ugotavljal, da bo ta ukrep Čehe zagotovo rešil pred pandemijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  12 .12. 2020 ob  20: 00
Vseeno dvomim, da predstavljajo resno konkurenco naši.