Zaradi Twitterja ob 25.000 dolarjev

Vodstvo lige NBA je s plačilom denarne kazni v višini 25.000 ameriških dolarjev kaznovalo košarkarja moštva Los Angeles Clippers Matta Barnesa zaradi žaljive vsebine, ki jo je med domačo tekmo z Oklahoma City Thunder (111:103) objavil na Twitterju.

Barnes je bil jezen, ker je bil po dvoboju s Sergeem Ibako tik pred koncem prvega polčasa izključen ter poslan s parketa.

Enako kazen je dobil tudi Ibaka, ki pa jo je prenesel brez nepotrebnih komentarjev. Ibaka je namreč kril Blaka Griffina, ki ga je Ibaka zaustavil pri metu na koš, roke Ibake in Griffina so se prepletle, kar je razjezilo Barnesa, ki se je odločil postaviti za soigralca Griffina ter je porinil Ibako. Kaznovan je bil tudi Griffin, ki so mu sodniki za prekršek pokazali tehnično napako, a ga niso poslali s parketa.

Barnes se s takšnim razpletom in predčasnim koncem tekme ni sprijaznil, se je po prihodu v slačilnico, še med tekmo, pod vtisom nezadovoljstvo in jeze svoje občutke odločil deliti z uporabniki Twitterja, v spornem "tvitu" pa je uporabil tudi rasistično žaljivko za pripadnika afroameriške skupnosti v ZDA. Kmalu je spoznal napako ter tvit izbrisal, a škoda je bila že narejena.

Kasneje se je tudi opravičil in pokesal

"To, kar sem storil, ko sem porinil Ibako, je bilo povsem narobe, prav tako je bilo napačno moje kasnejše ravnanje z objavo na Twitterju. Prepogosto se mi dogaja, da me preplavijo čustva in o sebi v javnosti ustvarim napačno podobo, slaba uporaba besed in napačno tempiranje me kažeta v drugačni luči in ne takega, kakršen sem v resnici. Sebično je bilo, da sem želel vse to izkoristiti za svojo promocijo, namesto da bi bili v ospredju moji moštveni kolegi, ki so pustili srce na parketu ter dosegli pomembno zmago." Ob tem je še dodal: "Seveda, da bi se lahko izmuznil odgovornosti ter bi preprosto dejal, da so vdrli v moj Twitter račun, vendar pa to ne bi bil jaz. Za vsa neprimerna dejanja prevzemam polno odgovornost."

Deli novico: