Zaradi tihotapljenja kokaina preiskujejo tudi Slovenca

Kronika

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranem kriminalu (Uskok) je sprožil preiskavo proti trojici državljanov Hrvaške ter po enem državljanu Slovenije in Srbije zaradi preprodaje kokaina, so objavili na spletni strani Uskoka. Urad ne navaja imen oseb, so pa objavili, da je bil slovenski državljan rojen leta 1966.

Uskok bremeni peterico združevanja v zločinsko organizacijo, ki naj bi je povezoval prvoosumljeni.

Utemeljeno sumijo, da je on od junija 2012 do konca novembra letos v Vukovarju in drugih hrvaških mestih, pa tudi v Sloveniji in drugih državah, organiziral ostale osumljence z namenom kontinuiranega nakupa večjih količin kokaina v Južni Ameriki in Afriki ter prevoza in preprodaje mamil na Hrvaškem in v drugih državah, so zapisali na spletni strani Uskoka.

Kokain tihotapil iz Južne Amerike in Afrike

Prvoosumljeni naj bi se z zaenkrat neznanimi osebami iz Južne Amerike in Afrike dogovarjal o nakupu in izročitvi kokaina, vključno s 50 kilogrami kokaina, ki so jih prepeljali z ladjo. Sam ali skupaj z ostalo četverico je potoval v Kolumbijo, na Nizozemsko, v Slovenijo in druge države na pogovore o okoliščinah tihotapljenja kokaina in načina plačevanja, še dodaja hrvaško tožilstvo.

V dogovoru s prvoosumljenim so ostali člani skupine našli in urili ljudi za tihotapljenje dogovorjenih količin kokaina na Hrvaško in v druge evropske države ter zbirali denar za nakup mamil. Nakazovali so ga z različnih koncev Hrvaške, njej sosednjih držav in iz Nizozemske.

Na predlog Uskoka je preiskovalni sodnik županijskega sodišča v Osijeku določil preiskovalni pripor proti prvoosumljenemu, še navaja Uskok.

Deli novico:

marijana |  25 .12. 2013 ob  07: 59
Kaj ni to mož od Nataše Zrimšek?
Mi je delala nohte pa sem nehala hoditi k njej, ker je bila ful nesramna do strank in vzvišena.
Borec proti narkotikom |  25 .12. 2013 ob  07: 56
Joj to je DANIJEL ČIBARIČ znani portoroški diler ki je na begu in še GRUJICO STOJANOVIČAso prijeli.