ZARADI PADCA TADEJ POGAČAR ODSOTEN PET DO SEDEM TEDNOV: Kaj bo s pripravami na dirko po Franciji? (FOTO)

Slovenija

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je uspešno prestal operacijo zapestja v Genku, potem ko je padel na dirki Liege-Bastogne-Liege, je na družbenih omrežjih sporočilo njegovo moštvo UAE Team Emirates. V ponedeljek bo odpotoval domov, bržčas v Monako, za zdaj pa še ni jasno, kako bo to vplivalo na priprave na dirko po Franciji.

Tour se bo začel 1. julija, 14. junija pa dirka po Sloveniji, ki jo ima prav tako v načrtu slovenski as. Pogačarja po uspešnem posegu v Genku zagotovo čaka več tednov okrevanja. Kako dolgo bo moral najboljši kolesar svetovne lestvice počivati, pa še ni jasno. Časovnice okrevanja namreč njegova ekipa na družbenih omrežjih ni razkrila.

Po poročanju spletnega portala MMC RTV SLO, ki se sicer opira na informacije vodje ekipe Maura Gianettija, bo Pogačar odsoten med pet in šest tednov.

"Operacija kosti v zapestju je bila uspešna. Jutri se bo lahko vrnil domov, kjer bo okreval in začel rehabilitacijo," so včerajšnje besede zdravnika Adriana Rotunna na Twitterju povzeli pri UAE Team Emirates.

Kolesar s Klanca pri Komendi je padel po 84,5 km dirke, potem ko je pred njim na spustu na luknjičasti cesti razneslo gumo Dancu Mikkelu Honoreju. Oba sta zaradi poškodb predčasno končala 109. preizkušnjo Liege-Bastogne-Liege.

Pogačarja so najprej z ekipnim avtomobilom odpeljali v bolnišnico. Tam so ugotovili zlom dveh kosti v levem zapestju, je popoldne potrdilo zdravstveno poročilo ekipe emiratov.

Pogačar je na zadnji dirki pred pripravami na Tour lovil ardenski trojček, potem ko je slavil na dirki Amstel Gold preteklo nedeljo in v sredo na Valonski puščici. V tej sezoni je bil tako rekoč nepremagljiv, saj je kar 12-krat slavil, nazadnje prav v sredo. S tem si je odprl vrata, da bi postal prvi kolesar v zgodovini, ki bi v eni sezoni dobil spomenik po Flandriji in vse tri ardenske klasike.

Pogačar je sploh prvič v poklicni karieri odstopil zaradi padca, pred tem je od leta 2019, ko je prestopil v ekipo emiratov, petkrat brez uvrstitve ostal bodisi zaradi slabše pripravljenosti bodisi zdravstvenih težav na dirkah Amstel Gold (2019), klasiki San Sebastian (2019, 2022), bretanski klasiki v Plouayju (2021) ter na dirki po Emiliji (2021).

Na zadnji ardenski klasiki sta po Pogačarjevem odstopu do cilja prišla dva Slovenca. Jan Tratnik je bil 25., Matej Mohorič pa 40. Zmagal je Belgijec Remco Evenepoel.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija