ZARADI NEDELJSKEGA INCIDENTA: Obračun Kopra in Mure prestavljen

Slovenija

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na spletni strani državnega prvenstva zapisala, da je sredin dvoboj 22. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Muro prestavljen. Razlog so težave nekaterih nogometašev Mure po nedeljskem navijaškem incidentu v Fazaneriji na tekmi proti Mariboru.

"Vodja tekmovanj NZS je na podlagi določil 15. člena tekmovalnega pravilnika NZS sprejel sklep, da se tekma 22. kroga med Koprom in Muro prestavi," je v izjavi za javnost zapisala NZS.

"Mura je na vodstvo tekmovanja naslovila prošnjo za prestavitev tekme zaradi odsotnosti petih igralcev, ki so utrpeli poškodbe med tekmo 21. kroga. Vodja tekmovanj ugotavlja, da je glede na veljavne predpise izkazan upravičen razlog in so podani pogoji za prestavitev tekme, zato se prošnji za prestavitev tekme ugodi, ta pa se odigra v drugem terminu. Nov termin bo znan naknadno," so še dodali.

Naslednji dvoboj ekipo iz Murske Sobote predvidoma čaka v nedeljo, ko v Fazanerijo prihaja ekipa iz Radomelj.

NZS je v nedeljo v odzivu na dogodek v Murski Soboti, kjer je eksplozivno telo poškodovalo šest članov domačega nogometnega kluba in mladega pobiralca žog, zapisala, da so na zvezi ogorčeni in pretreseni ter da bo treba potegniti jasno ločnico med navijaštvom in huliganstvom.

Medtem je uvedla disciplinski postopek v zvezi z incidentom v Murski Soboti. "Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb in uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom," so zapisali pri NZS.

"Še enkrat želimo poudariti, da ima NZS ničelno toleranco do nasilja in dogodek v Murski Soboti najstrožje obsojamo. Žal nam je za vse, ki so bili v incidentu kakorkoli prizadeti. Obenem gre za precedenčni primer, saj se je prvič v Sloveniji zgodilo, da tekma ni bila dokončana, zato je odločitev disciplinskega sodnika pomembna tudi za prihodnost," še na spletni strani dodaja NZS.

Navijaški incident na nedeljski tekmi med Muro in Mariborom je povzročil množično ogorčenje in pozive pristojnim k ukrepanju. Nanj so se odzvali tudi vladni predstavniki, premier Robert Golob ga je označil za primer huliganstva. Policijska preiskava se medtem nadaljuje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija