ZARADI KRAJE VEGETE DOBIL OSEM MESECEV ZAPORA: Še dlje pa se ne sme približevati trgovinam

Kronika

Zagrebški brezdomec bo osem mesecev preživel za rešetkami zaradi kraje Vegete in suhomesnatih izdelkov iz trgovine. Odločitev je sprejelo okrožno sodišče v Bjelovaru, potem ko se je obtoženi pritožil na prvostopenjsko sodbo zagrebškega sodišča.

Fotografija je simbolična.

Poleg tega so mu za eno leto in osem mesecev prepovedali približevanje trgovinam Spar na območju Zagreba in Zagrebške županije.

Čeprav je njegova zagovornica v tožbi zahtevala, da se mu kazen zapora nadomesti s pogojno obsodbo in družbeno koristnim delom, sodišče tega ni sprejelo. Kot izhaja iz sodbe, je olajševalna okoliščina po navedbah sodišča ta, da je kaznivo dejanje priznal in Vegeto vrnil lastniku, vendar pa se zdi sodišču zaradi obsojenčevih preteklih kaznivih dejanj osem mesecev zapora primerna kazen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  23 .02. 2021 ob  08: 07
Posebno na Balkanu radi lovimo kurje tatove, tako pokažemo, da sistem je, da deluje,...miljončki pa čez mejo... in procesi, ki se začnejo, ko več ni nič za pobrat in se vlečejo dovolj dolgo, da ni več premoženja, krivcev sledi. Samo na pravi strani moraš bit..