ZARADI HUDE POŠKODBE DEKLICE NA ISTRSKEM DRSALIŠČU STARŠI ZAHTEVALI ODŠKODNINO: Nič ne bo, ker je bilo drsanje brezplačno

Svet

Pred šestimi leti se je v sklopu prireditve Advent Poreč na tamkajšnjem drsališču huje poškodovala mladoletnica. Pri padcu je utrpela več zlomov, poškodbe desnega gležnja in spodnjega dela noge ter hrbtenice, zato so starši vložili zahtevek za odškodnino. Za postavitev in vdrževanje drsališča je bilo takrat odgovorno podjetje C.O. iz Poreča, ki je imelo za objekt sklenjeno zavarovalno polico z zavarovalnico Uniqa, poroča Glas Istre.  

Fotografija je simbolična.

Zadeva je končala na sodišču, starši pa so za poškodbe zahtevali odškodnino v višini nekaj več kot 155.000 kun oziroma 20.212 evrov

Občinsko sodišče v Pazinu je zdaj tožbeni zahtevek zavrnilo z ugotovitvijo, da se mladoletnica ne more sklicevati na zavarovalno polico, sklenjeno med podjetjem C.O. Poreč in zavarovalnico Uniqa, saj bi morala v tem primeru kupiti vstopnico za drsališče, čeprav je bilo po besedah odvetnika, ki so ga najeli starši deklice, takrat drsališče brezplačno in nakup vstopnice sploh ni bil možen. 

Sodišče je tako tožbo zavrnilo z obrazložitvijo, za katero hrvaški mediji navajajo, da je "neverjetna", in ki žal ne razjasni, kaj se je na drsališču pravzaprav dogajalo. Prav tako ne pojasni niti, ali gre poškodbe pripisati, kot navaja oškodovanka, neravnemu ledu in nepravilnemu vzdrževanju drsalk. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija