ZARADI GLISIRANJA PREBLIZU OBALE OGLOBILI TUDI DVA SLOVENCA: Povzročitelj ponedeljkove tragedije pri Rovinju je v priporu

Svet

Hrvaška pomorska policija je kaznovala 20 voznikov plovil zaradi glisiranja na razdalji manj kot 300 metrov od obale. Med njimi sta tudi dva slovenska državljana, je sporočila primorsko-goranska policijska uprava. Napovedali so nadaljevanje okrepljenega nadzora pomorskega prometa, da bi povečali splošno varnost na morju.

Od prejšnje sobote do 11. avgusta so ustavili 20 voznikov plovil, ki so z glisiranjem manj kot 300 metrov od obale kršili zakonodajo pri otokih Lošinj, Rab in Cres. Oglobili so osem državljanov Italije, štiri Nemčije, tri Avstrije, po dva Slovenije in Ukrajine ter državljana ZDA, piše na spletni strani policijske uprave s sedežem na Reki.

Hrvaška pomorska policija že nekaj dni izvaja okrepljeni nadzor pomorskega prometa zaradi preprečevanja nesreč na morju, posebej ko gre za kopalce in potapljače, ter zaradi krepitve splošne varnosti na morju.

Nesreča na morju s smrtnim izidom se je pripetila v ponedeljek popoldan nedaleč od Rovinja, ko je 60-letni državljan Nemčije s plovilom trčil v svojega 26-letnega rojaka. Nesrečni kopalec je umrl s hudimi poškodbami, je sporočila policijska uprava hrvaške Istre. Voznika plovila so priprli, nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin tragičnega dogodka.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  12 .08. 2020 ob  14: 13
Prelahko pridejo popolnoma neizkušeni "morjeplovci" do izpita in potem se dogaja marsikaj na morju. Večina misli, da vozi avto, ampak barka ni avto in morje ni cesta. So države, ki preizkusijo tudi praktično znanje kandidata za izpit za čoln, pri nas pa samo teorija in dobiš izpit za upravljati s plovilom do 24 metrov.