Pobegnila iz zapora in se naslednji dan vrnila

Kronika

 Iz ženskega zapora na Igu je pobegnila ena od zapornic, poroča POP TV. Izkoristila je nepazljivost pravosodnega policista, ki naj bi pozabil zakleniti vhodna vrata zapora. Obsojenka se je sicer naslednji dan sama vrnila v zapor. Neuradno gre za Ksenijo Slak, znano iz afere z nekdanjim poslancem Pavlom Ruparjem, ki je nato odstopil.

Obsojenke, ki na Igu prestaja tri in pol letno zaporno kazen, policiji kljub hitri akciji ni uspelo izsledili, se je pa sama dan kasneje vrnila v zapor in kot razlog za pobeg navedla družinske težave, še poroča POP TV.

Čeprav pobeg iz zapora ni kaznivo dejanje, sledijo sankcije tako zoper njo kot tudi zoper nepazljivega paznika. Kot je za omenjeno televizijo pojasnil direktor uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Dušan Valentinčič, za pobeglega zapornika ne glede na razlog sledi kazen. Obsojenec je lahko premeščen v strožji režim, ima prepoved obiskov, možna je tudi samica.

Je pa uprava že sprožila postopek zoper nepazljivega pravosodnega policista. Kot je za POP TV še pojasnil Valentinčič, lahko pravosodni policist v kolikor se ugotovi, da je odgovoren za pobeg, izgubi službo.

Potrebna? |  13 .10. 2013 ob  14: 54
Le kam je šla....na en vroči sex pol pa nazaj not ;)
blue |  12 .10. 2013 ob  03: 00
pozabil je zaklenit vrata zapora .. pahahahahaa!