ZANIMIVI RAZLOGI ZA PREKINITEV ZVEZE: Vsak četrti moški obžaluje razhod

Trendi

Po raziskavah sodeč so na primer barmani in stevardese najpogosteje na robu prekinitve zveze. Potem je tu še dejstvo, da se je izkazalo, da vse, od sodelavcev nasprotnega spola do zapravljanja preveč denarja za zaročni prstan, povečuje tveganje za razhod. Obstaja pa še en podatek o prekinitvi razmerja. Kar vsak četrti moški obžaluje razhod in si želi, da bi nekatere stvari naredil drugače.

Na portalu YourTango so vprašali moške, kaj bi naredili drugače. Nekateri odgovori so bili presenetljivi.

1. Želim si, da bi prosil za pomoč

"Ko sva imela težave, je toliko ljudi želelo pomagati. A tega niso storili tako, da so se vmešali v najino zvezo, ampak so nama dali vedeti, da so na voljo, če jih potrebujeva. Mislim, da sva bila oba kriva, ker sva mislila, da morava sama rešiti svoje težave, zato sva le redko, če sploh kdaj, sprejela roko pomoči," je povedal 40-letni Aaron.

"Nikoli nisva pomislila, da nama bo lahko kdo drug pomagal. To je bil zelo aroganten način razmišljanja. Nisem prepričan, da bi pogovor in iskanje nasvetov rešili mojo zvezo, a če pogledam nazaj, bi bilo vredno poskusiti," je dodal.

2. Želim si, da bi se odprl svoji partnerki

"Svojo partnerko sem spoznal, ko sem bil v službi zelo uspešen. Imel sem denar, drag avto, samozavest, vse. Ko sva se poročila, sem izgubil službo. Vendar sem bil odločen, da ji ne dovolim, da me vidi drugače. Ohranil sem precej dobro fasado, vendar sem se boril v notranjosti, predvsem s svojo identiteto. Vem, da ji je bilo jasno, da je z mano nekaj narobe in se je pogosto poskušala pogovarjati z mano, a sem ji vedno odgovoril, da sem v redu. Sčasoma je imela dovolj in potem je šlo vse k vragu," je povedal 37-letni Richie.

3. Želim si, da ne bi bil tako negotov vase

"Najin seks je praktično izginil, potem ko sva imela otroke. Preprosto ga ni bilo. Nobeden od naju nekaj časa ni govoril o tem, čeprav sva se tega zavedala. In potem ga je nekega dne končno omenila. Del mene je bil pravzaprav vesel, da je to storila. Potem pa sva se začela pogovarjati, kako to popraviti in bil sem užaljen. Sovražil sem idejo, da nisem dovolj moški. In tako užaljen nisem hotel poskušati rešiti težave," je priznal 36-letni Alan.

4. Želim si, da bi šel pravočasno na terapijo

"Partnerka me je približno desetkrat prosila, naj grem na terapijo. Najprej sam, da bi rešil nekaj težav, ki sem jih imel. Potem, ko nisem hotel, me je prosila, naj greva kot par. Nisem mogel skozi to. Moja zveza ni bila obsojena na propad izključno zaradi zavrnitve terapije, ampak mislim, da je to povzročilo številne težave, ki bi jih bilo mogoče rešiti s pomočjo strokovnjakov. Če ne drugega, bi bilo vredno poskusiti. Moj ego je bil v napoto," je povedal 41-letni Joe.

5. Želim si, da bi tašči in tastu postavil meje

"Bila sta grozna. Vsiljiva. Bila sta kot najslabši filmski liki. Iskreno verjamem, da sta namerno uničila mojo zvezo, ker me nista marala in ker sta menila, da bi njuna hčerka lahko dobila boljšega partnerja. Če bi bil na začetku močnejši in odločnejši, mislim, da bi rešil najin odnos. Poročila sva se precej mlada, tako da drugače nisem znal ukrepati. Prvi dan bi moral zamenjati ključavnice," je priznal 31-letni David.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija