ZAMENJAVE V NADZORNEM SVETU INTEREUROPE: Odhajajo Rihter, Filipič in Perović

Koper

Na današnji skupščini Intereurope so se delničarji seznanili z odstopom nadzornikov Andreja Rihterja in Vinka Filipiča ter odpoklicali nadzornika Milana Perovića. Hkrati so za nove člane nadzornega sveta, predstavnike kapitala, za štiriletno mandatno obdobje imenovali Sebastijana Gostenčnika, Karmen Lebe Grajf in Gregorja Koreneta.

Novim nadzornikom mandatno obdobje začne teči z današnjim dnem, je prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila uprava koprskega logista.

Na skupščini je bila sicer od delničarjev prisotna le Pošta Slovenije, ki razpolaga z 87,15 odstotka glasovalnih pravic.

Nadzorni svet Intereurope vodi Tomaž Kokot, ki je sicer začasni generalni direktor Pošte Slovenije. Člana poslovodstva Pošte sta od sredine septembra oz. sredine oktobra tudi Gosteničnik in Lebe Grajfova. Korene je, kot je razvidno iz njegovega življenjepisa, ki ga je Intereuropa objavila ob sklicu skupščine, od leta 2004 zaposlen na Pošti Slovenije, kjer je od maja letos svetovalec poslovodstva za poštno-logistične zadeve.

Rihter in Filipič sta odstopni izjavi z mesta članov nadzornega sveta Intereurope podala avgusta, ko sta odstopila tudi s položajev članov poslovodstva Pošte Slovenije.

Odpoklic Perovića je bil sprva predviden že za skupščino Intereurope 31. maja, a je Pošta Slovenije pred skupščino predlog za odpoklic Perovića in imenovanje Francija Miheliča na njegovo mesto umaknila.

V nadzornem svetu Intereurope sta še predstavnika zaposlenih Tjaša Benčina in Zlatka Čretnik.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija