ZAMEJKI IZ TRSTA OBTIČALI V GORAH: Izgubljeni v temi je ujela še nevihta

Kronika

Dve zamejski Slovenki iz Trsta sta včeraj zvečer zašli v težave, ko ju je na Jezerskem sedlu ujela nevihta. Ker poleg slabega vremena, še nista poznali sestopne poti, sta obtičali v gorah. Rešiti so ju morali gorski reševalci.

Planinki iz Trsta sta včeraj plezali alpinistično Centralno smer v Babi. Na vrhu sta se odločili, da se bosta vrnili po krajši, a njima neznani sestopni poti. Zatavali sta do meje z Avstrijo, kjer sta se obrnili in ubrali drugo pot. Ko sta prišli na Jezersko sedlo, je bilo že temno, bližala pa se jima je tudi nevihta. Ker nista vedeli, katero pot izbrati, sta poklicali reševalce, je danes poročal portal 24ur.com.

Avstrijski gorski reševalci so po pisanju portala potrebovali kar nekaj časa, da so se sporazumeli s planinkama, v tem času pa se je v gorah razbesnela nevihta. Slovenski zamejki sta se pred dežjem umaknili v zavetje pod greben.

Avstrijski gorski reševalci so na pomoč poklicali slovenske kolege, ki so se odpravili na intervencijo. Planinki so našli podhlajeni, v dežju, močnem vetru in nizkih temperaturah. Potem ko so ju oblekli v topla oblačila, so ju pospremili do Kranjske koče na Ledinah, kjer sta prenočili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija