ŽALOSTNI ZADNJI TRENUTKI: "Aki se je pretekle dni slabo počutil, danes zjutraj pa mu je naglo postalo slabo"

Kronika

Poročali smo že, da je umrl priljubljeni hrvaški glasbenik Aki Rahimovski, pevec skupine Parni valjak. Novico je na svoji strani na Facebooku potrdila skupina. 66-letni pevec je po poročanju hrvaških medijev umrl v Novem mestu, potem ko mu je zjutraj postalo slabo.

"Dragi prijatelji, z neopisljivo žalostjo v srcu vas obveščamo, da je danes za vedno zaspal Aki Rahimovski", je zapisala skupina.

Akijev menedžer Damir Osredečki je za Slobodno Dalmacijo povedal, da je glasbeniku zjutraj postalo slabo in da so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je nato umrl. Vzroka smrti še ne vedo, je dodal. Za Akijevo smrt sta tako on, kot tudi Akijev sin Kristijan Rahimovski, izvedela danes, nekaj po 13. uri.

"Kristijan se počuti zelo slabo, zdaj ne more govoriti. Skoraj vsak dan se je slišal z Akijem, pred tremi dnevi pa mi je rekel, da ga skrbi za očeta, saj je videl, da ni dobro," je za Slobodno Dalmacijo opisal Osredečki.

"Akiju je danes zjutraj naglo postalo slabo, takoj so ga odpeljali v bolnišnico v Novem mestu, kjer je živel s soprogo in dvoletno hčerko. Žal je kmalu zatem umrl. Ne vemo še natančno, kaj se je zgodilo, niso nam povedali, a predvidevamo, da je srce," je še opisal menedžer. "Te dni se je zelo slabo počutil. Težave je imel tudi s hrbtenico, zato je Parni valjak koncerte prestavljal. Poleg tega je premagal korono, v srce pa so mu vgradili šest žilnih opornic. Vse to je žal naredilo svoje," je dejal.

Zaenkrat še ni znano, kdaj bo pogreb in kje bo pokopan.

Rahimovski je bil rojen 5. junija 1955 v Nišu, a se je z družino kmalu preselil v Skopje. Ker je bil njegov oče profesor glasbe, je pri sedmih letih začel obiskovati glasbeno šolo, kjer se je učil petja in igranja na klavir.

Kot najstnik je bil član več ansamblov, leta 1975 pa je skupaj s kitaristom in skladateljem Huseinom Hasanefendićem - Husom, Jurico Pađenom ter v sodelovanju z vodjo Vladimirjem Mihaljekom Miho ustanovil Parni valjak, eno najbolj znanih hrvaških glasbenih skupin. V prvi zasedbi sta bila tudi bobnar Srećko Antonioli in kitarist Zlatko Miksić - Fuma. V svoji več kot 30-letni karieri je Parni valjak izdal 16 studijskih albumov, 14 singlov, pet albumov v živo, štiri kompilacije in dva koncertna DVD-ja.

Pred štirimi leti je Rahimovski utrpel blažjo možgansko kap, po kateri je skupina za nekaj časa odpovedala vse koncerte. A glasbenik je okreval in nadaljeval z nastopi. Parni valjak je v prihajajočem obdobju načrtoval deset koncertov, mini turneja pa naj bi se začela februarja.

O zasebnem življenju Akija Rahimovskega je bilo na splošno znanega zelo malo. Poročen je bil dvakrat, iz prvega zakona pa ima sina Kristijana, ki je prav tako znan glasbenik. Drugi zakon z Ingrid je trajal štirideset let, v tem času pa se jima je rodila hčerka Dina. Zadnja leta je živel v Sloveniji s svojo 37-letno izbranko Barbaro Vesel, s katero sta se pred dvema letoma razveselila deklice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  24 .01. 2022 ob  09: 13
@manemebasat, budalo, cepljen je bil z alkoholom, drogami, .... in sicer nezdravim življenjem. Še začuda dosti je dočakal. Legenda sicer, preprost, .... žal pa nezdravo življenje.
Piero Panin |  23 .01. 2022 ob  21: 56
Zihr?! Kot a lohka?!Kot spel se?Kot kwa?
Ozavescena slovenija,majke ljubljancar
manemebasat |  23 .01. 2022 ob  13: 53
-11
Zihr cepljen
SkateBordKite |  23 .01. 2022 ob  12: 26
15
Ciao legenda Aki Rahimovski! Zelo topla oseba, zelo zelo zabaven in predvsem preprost človek je to bil.
Še varoval sem Parni Valjak v Izoli. Nikoli pozabljen.
manemebasat |  22 .01. 2022 ob  20: 42
-8
In ti to verjames?
Prognostik |  22 .01. 2022 ob  20: 07
-13
Včeraj, v petek, je umrlo 11 oseb s covid-19.
Od tega 9 necepljenih.