ŽALOSTNA VEST IZ PETRINJE: Med odpravljanjem posledic potresa umrl prostovoljec

Kronika

V Petrinji se je med odpravljanjem posledic torkovega rušilnega potresa danes smrtno ponesrečil prostovoljec. Po poročanju hrvaških medijev je padel s strehe in umrl na kraju nesreče. Med zahtevnim delom sta se na območju sisaško-moslavške županije poškodovala tudi dva tamkajšnja gasilca.

Natančnih informacij o nesreči, v kateri je umrl moški, ki je na pomoč prizadetim območjem prišel iz Vrbovca, za zdaj še ni. So pa na hrvaški nacionalni televiziji HTV v opoldanski informativni oddaji Dnevnik vse prostovoljce pozvali, naj bodo pri delu previdni in naj sodelujejo s strokovnimi službami, da ne bi pri tem ogrožali sebe in drugih.

V Petrinji namreč danes močno dežuje, strehe so mokre. Celo gasilci, ki so takšnega dela vajeni, imajo pri tem težave. Tako iz sisaško-moslavške županije danes poročajo o še dveh poškodovanih gasilcih, ki sta v teh težkih razmerah delala na poškodovanih objektih. Skupno so med gasilci doslej našteli šest poškodovanih.

Trenutno sicer gasilci odstranjujejo poškodovane dimnike in strešnike ter sanirajo strehe, prav tako izvajajo varovanje nevarnih območij. Samo v soboto je poleg vseh razpoložljivih enot sisaško-moslavške županije pri delu sodelovalo še 488 gasilcev s 122 gasilskimi vozili iz 17 gasilskih enot iz drugih okrožij in državnih gasilskih enot.

Zaradi izjemno težkih delovnih pogojev je hrvaška gasilska zveza gasilcem zagotovila tudi psihološko podporo na terenu, je pojasnil glavni gasilski poveljnik Slavko Tucaković.

Sanacija posledic potresa se nadaljuje tudi v sosednjih okrožjih. Samo na območju Zagreba so tamkajšnji gasilci v soboto opravili 80 intervencij, skupno doslej že več kot 500.

Območje hrvaške Petrinje je sicer od ponedeljka streslo že okoli 400 potresov. Najhujši je bil potres v torek ob 12.19, ki je dosegel magnitudo 6,2. Tla se po podatkih Evropsko-sredozemskega seizmološkega centra (EMSC) tresejo tudi danes, najmočnejši sunek je okoli ene ure zjutraj dosegel magnitudo 2,9, še več pa jih je preseglo magnitudo 2,0.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija