ŽALIJO JO IN OBTOŽUJEJO, DA JE SEBIČNA, KER NIMA OTROK: 37-letnica, ki sama potuje po svetu (FOTO, VIDEO)

Trendi

Danes 38-letna popotnica Emily Hart je delila svoj obup in priznala, da je trpela za depresijo. Namreč, ko je razkrila, da je "brez otrok in srečna pri 37 letih", je bila izpostavljena izraziti spletni sovražnosti, ki ji v desetih letih potovanj po svetu in objavljanju utrinkov dogodivščin še ni bila priča.

Toda po objavi enega izmed posnetkov s potovanj, ki ga je naslovila: 'Starost 37. Nikoli poročena. Brez otrok,' je postala tarča vala spletnega sovraštva, ki ji je preprečil normalno funkcioniranje. Sprva je želela dopisati dolg tekst, v katerem bi razložila, kako ni nikoli načrtovala, da se ne bo poročila ali imela otrok, a se je v zadnjem trenutku odločila za spremembo: "Po kozarcu vina na letališču sem se odločila, da ne bom preveč razlagala, in sem napisala le: Samo živim življenje. Zelo srečna," je razkrila za Today. Sicer je kasneje dodala daljši tekst. 

Naslednje jutro je sledil šok. "Zbudila sem se s stotinami novih komentarjev, skoraj vsi so bili negativni" je dejala. Objava je prejela 514 tisoč všečkov in 1,755 komentarjev, večinoma o tem, kako je 'patetična in neprivlačna' ter kako jo je 'feminizem zavedel, da verjame, da je srečna.'

Priznala je tudi, da je večina komentarjev prišla od moških: "Mnogi od njih so imeli v svojih biografijah zapisane verze iz Svetega pisma, in poudarjali so pomen prijaznosti. Pisali so mi na primer: Ostala boš sama; Noben te noče," je povedala Emily. Eden je zapisal: 'Si samo velik otrok brez odgovornosti in nikoli ne boš naredila ničesar koristnega, patetična krava,' medtem ko je drugi rekel: 'Žalostno. Z njo je nekaj narobe.' 'Še ena, ki poskuša dokazati, da je srečna,' je dejal tretji.

Povedala je, da še vedno prejema sporočila, ki se norčujejo iz njenega življenjskega sloga. "Mesece po objavi sem bila napeta vsakič, ko sem odprla Instagram. Aplikacija, ki predstavlja velik del mojih sredstev za preživljanje, je postala nekaj, česar sem se bala." Kmalu je spoznala, da je zbolela za depresijo.

"Mesece nisem dobro spala. Imela sem težave s prebavo, nizko energijo, napade panike, izbruhe jeze, in začele so se mi pojavljati težave s kožo. Pridobivala sem na teži in iskala kateri koli razlog, da bi ostala doma in se izolirala. To sem sprva pripisala zimskemu času in pomanjkanju sončne svetlobe. V resnici pa sem se zlomila," je priznala Emily.

Sedaj, ko si je opomogla, je dejala, da lahko 'vidi pozitivne plati' svoje viralne objave, razkrivajoč, da ima zaradi nje na tisoče novih sledilcev: "Mnoge ženske so mi poslale sporočila, da jih je moj deljeni posnetek navdihnil. Tako bom še naprej delila, vendar s previdnostjo ... Ne želim se spet izgubiti na poti."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  01 .04. 2024 ob  15: 31
po moje jo žalijo tiste ki imajo otroke in so nezadovoljne.