ZAKLJUČNA KONFERENCA COST AKCIJE CONSERVEPLANST: Pregled najpomembnejših dosežkov projekta in predstavitev štirih otroških knjig

Koper

V sklopu COST akcije CA18201 - An integrated approach to conservation of threatened plants for the 21st Century (ConservePlants) bo 12. in 13. februarja v objektu Livade 1.0 v Izoli potekala zaključna konferenca.

Poleg pregleda najpomembnejših dosežkov projekta bo 12. februarja popoldne potekala tudi predstavitev zbirke štirih otroških knjig 'Zgodbe o ogroženih rastlinah', ki je nastala v okviru akcije. Na dogodku bodo prisotne avtorice vseh štirih knjig.

Natančen program konference je dostopen tukaj.

Glavni cilj akcije ConservePlants je izboljšati ohranjanje rastlin v Evropi z vzpostavitvijo mreže znanstvenikov in drugih zainteresiranih, ki se ukvarjajo z različnimi vidiki ohranjanja rastlin. To lahko vključuje taksonomijo rastlin, ekologijo, varstvena genetika in fiziologijo ter reproduktivne biologije, do upravljavcev zavarovanih območij. Pomembno je tudi, da se ne pozabi na družboslovce, ki so ključni pri delu s širšo javnostjo.

Vodja projekta je dr. Živa Fišer z Oddelka za biodiverziteto na UP FAMNIT.

Uradna spletna stran ConservePlants je dostopna tukaj.