ZAKAJ POLICIJA IŠČE PRIMORSKEGA PISATELJA IN PREVAJALCA? To je razlog, da so za njim razpisali več tiralic

Kronika

Včeraj smo poročali, da Slovenska policija išče 60-letnega Milana Nardina, ki se je v preteklosti med drugim zadrževal tudi na območju Obale. Kot smo izvedeli, gre za prevajalca in pisatelja iz Šempetra pri Gorici. Za njim naj bi bila razpisana tiralica, mednarodna tiralica in evropski nalog za prijetje ter predajo.

Šempetrc Milan Nardin je pisatelj in prevajalec, ki je več let živel v tujini: Parizu, Miamiju in Beogradu. Sklepajoč po njegovem Facebook profilu je nekaj časa živel tudi v Kranju. Eno izmed njegovih najbolj prepoznavnih del je monografija o Novi Gorici Sožitje nasmehov. 

In ravno okrožno sodišče v Kranju je za njim razpisalo tiralico, mednarodno tiralico in evropski nalog za prijetje ter predajo, so nam potrdili na policiji.

Obsojen zaradi goljufije

Za dodatne informacije smo se obrnili okrožno sodišče v Kranju. Kot so sporočili, je bil Nardin pravnomočno obsojen že v letu 2014 zaradi kaznivega dejanja goljufije. Takrat mu je bila izrečena pogojna obsodba, v kateri mu je bila določena kazen enega leta zapora. Nadalje pojasnjujejo, da se ta ne bi izvršila, če v preizkusni dobi treh let po pravnomočnosti sodbe ne bi storil novega kaznivega dejanja in če bi v šestih mesecih po pravnomočnosti sodbe oškodovancu plačal 15.000 evrov.

Ker Nardin v roku niti po pozivu sodišča ni izpolnil slednjega pogoja, je sodišče 12. marca 2018 s sodbo, ki je postala pravnomočna 31. avgusta 2018, preklicalo pogojno obsodbo in mu izreklo enoletno zaporno kazen. Nardin bi se moral do 8. aprila 2019 zglasiti na prestajanje enoletne zaporne kazni v Zavodu za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Koper, a se ni, prav tako sodišču ves čas po pravnomočnosti sodbe ni sporočil morebitne spremembe naslova ali prebivališča.

Sodišče je opravljajo poizvedbe glede njegovega bivališča tako doma kot tudi v Srbiji. Ker tudi s pomočjo tujih pravosodnih organov niso mogli ugotoviti njegovega bivališča, je sodišče oktobra lani razpisalo za njim tako mednarodno tiralico kot tudi evropski nalog za prijetje, so pojasnili na kranjskem sodišču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  24 .06. 2020 ob  12: 22
Gledano iz sirsega kota je velika verjetnost da sta si dve osebi al vec zelo podobni iz danih slik in zaradi tega lahko pride tudi do napak.
Hocem rect da ce se komu pred vrata pripeljeta dva policijska avtomobila,eden ze odpira varovalko za pistolo drugi trka na vrata,ti pa pijes jutranjo kavico in mozgas kdaj bodo delnice od Luke koper se spet dvignile...
Recimo kot menjavajo obmejno patruljo v civilu in ker ne poznata teren hodita na formo vivo gledat ce se sverca begunce..in to ob enih popoldan
Lili |  23 .06. 2020 ob  10: 04
-5
@Paritzanistrian

Paritzanistrian ...resno?
Paritzanistrian |  23 .06. 2020 ob  09: 47
16
Kje se je zdrževal okoli obale? V mesečevem zalivu, na Lazaretu, portoroški plaži,... Skoraj vsak dan sem na morju in nisem opazil nikjer, da bi se kdo zadrževal na območju Obale, seveda z veliko začetnico. Brižna Istra s takimi pisuni....