ZAKAJ NAJPOGOSTEJE RAZPADE ZVEZA? Niti zaradi financ niti zaradi prevare

Trendi

Kot je rekel filmski igralec Antonio Banderas, 'pričakovanja so mati frustracije'. Dejstvo je, da se nam pričakovanja v življenju pogosto ne izpolnijo, zato postanemo frustrirani, frustracije pa nam grenijo nadaljnje življenje. Lahko pa poskusimo tudi drugače.  

Derek Harvey je eden od avtorjev na portalu Inspire More. Kot je povedal, je pred šestimi leti šel na predavanje, ki mu je odprlo oči. Bil je sveže poročen, predavatelj pa je rekel, da sta finance in slabo spolno življenje glavna simptoma, ki kažeta na razpad zveze. V resnici zveze razpadejo zaradi neuresničenih pričakovanj.

Na primer, ko se vrne moški iz službe, pričakuje večerjo, ki jo pripravlja žena v čistem predpasniku, s popolno frizuro, medtem ko enoletna hči srečna sedi v svojem stolčku in brez prevelikega nereda je svoj obrok. Po večerji butler pospravi in počisti, družinica pa se odpravi na sprehod, da ujame zadnje sončne žarke dneva.

Realnost je, da moški pride iz službe kasneje, od večerje nič. Žena vznemirjeno poskuša zaključiti projekt, na katerem dela in kateri bi moral biti že zdavnaj narejen, medtem ko enoletna hčerka joče, ker je lačna. Moški vzame otroka v naročje in gre pogledat v kuhinjo, ali lahko pripravi hiter obrok. Razen kruha in sira ne najde nobenih drugih živil, zato naredi tople sendviče. Ko hčer odloži v stolček, da bi jo nahranil, malčica eksplodira od besa in frustracije, joče in vpije. Potem vsi pojedo tople sendviče s sirom, kuhinja pa ostane nepospravljena.

Ste razumeli razliko med pričakovanji in realnostjo? Nihče ne pravi, da ni dobro imeti pričakovanj, vendar ne pretiravajte, je zapisal Harvey. Zdrava, realna pričakovanja, ki jih dobro skomunicirano, so povsem v redu. Z drugimi besedami, sprostite se in živite trenutke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija