ZAKAJ JE UMORILA SESTRO DVOJČICO IN NAPADLA MATER? Obdolžena spregovorila, kaj se je dogajajo tistega dne

Kronika

Mediha Hromadžić, ki naj bi marca v stanovanjskem bloku na mariborskem Pobrežju umorila sestro dvojčico in nato napadla še mater, je danes na Okrožnem sodišču v Mariboru prebrala svoj zagovor. Povedala je, da je do tragičnega dogodka, katerega podrobnosti se ne spomni, prišlo potem, ko jo je sestra zmerjala in ji grozila.

Kot je navedla obdolžena, je tistega dne zgodaj zjutraj pripravljala zajtrk v kuhinji, nato pa je v prostor prišla sestra in jo žalila, zasmehovala in zaničevala. Grozila naj bi ji tudi z majhnim nožem. "Ko je odložila nož na mizo, sem ga zgrabila, da bi ga skrila, a je opazila," je povedala. Potem naj bi se s sestro prerivali okoli noža. "Spomnim se, da sem jo zabodla. Ne vem kolikokrat," je povedala Hromadžićeva.

Ko je v kuhinjo prišla mati, je sestra po njenih besedah povsem spremenila svoje obnašanje in materi rekla: "Glej, mama, kaj mi dela." Kot je dejala, jo je mati nato zgrabila in se je oklenila, dogajanja, ki je sledilo, pa se ne spomni dobro. Kolikor ve, je bilo prerivanje in zamahovanje z nožem. "Z roko sem zamahnila in zadela mamo," je povedala obdolžena. Materi in sestri naj ne bi preprečevala izhoda iz stanovanja. Ne spomni se, da bi bil na hodniku sosed in da bi tam ponovno zabadala sestro, kot trdijo priče. "Spomnim se samo, da so me peljali v bolnišnico," je dejala.

Na vprašanja tožilstva in obrambe ni odgovarjala

Sodnik Danilo Obersnel je napovedal, da bo sodni izvedenec psihiatrije Mladen Vrabič, ki so ga zaslišali na prejšnjem naroku za zaprtimi vrati, dopolnil svoje mnenje in ga predstavil sodišču na naslednji obravnavi, predvideni 11. januarja.

Tožilstvo 38-letni Medihi Hromadžić očita kaznivo dejanje umora sestre na grozovit način ter poskusa umora matere. Na predobravnavnem naroku ji je v zameno za priznanje predlagalo kazen 30 let zapora, a Hromadžićeva ni pristala na to. Kot izhaja iz obtožnice, je obtožena v družinskem sporu najprej napadla sestro in jo 48-krat zabodla z nožem. Vmes je v dogajanje posegla mati, ki naj bi se je obtožena prav tako lotila z nožem in jo zabodla vsaj dvanajstkrat. Sestra je uspela priti do hodnika in poklicati pomoč, a naj bi jo obtožena nato še večkrat zabodla, tako da je na kraju dogodka umrla.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija